Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνηθισμένα καθήκοντα για την Τουρκία οι υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά


Γιατί δεν ακυρώνει η κυβέρνηση τις συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλήσεις Ερντογάν και κολαούζων;

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός.

Οι Τούρκοι το αμφισβητούν, μέσω του κρατικού πρακτορείου Αναντολού: «Πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ».

Προσέξτε και τη συνέχεια της διάψευσης: «Τα αεροσκάφη εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους». Δηλαδή επίσημα πλέον μας λένε ότι στα συνηθισμένα καθήκοντά τους είναι οι υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά και η συνεχής παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μια ερώτηση: Αν κάποιο ελληνικό αεροσκάφος πετούσε πάνω από τουρκικό έδαφος, ποια θα ήταν η απάντηση της Τουρκίας;

Γιατί δεν ακυρώνει -κατ’ ελάχιστον- η κυβέρνηση τις συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλήσεις Ερντογάν και κολαούζων; Θα μας φτύνουν συνεχώς κι εμείς απλά θα σκουπιζόμαστε; Υποτίθεται μάλιστα ότι έχουμε συμφωνήσει μορατόριουμ να αποφεύγονται οι προκλητικές ενέργειες κατά την διάρκεια εθνικών εορτών.

Θα προβούμε, λέει, σε αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία. Πώ, πώ… Θα τους τσακίσουμε με το διάβημα. Δεν θα μπορούν να συνέλθουν.


Αποδοκιμασίες σε κάθε πόλη και χωριό μόλις εμφανίζονται Συριζαίοι. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παραμύθι ότι πρόκειται για ακροδεξιούς, ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 70% του λαού. Δεν μπορούν να καταλάβουν. Ο δικός τους πατριωτισμός είναι κουβανέζικος και βενεζουελανός. Πώς να καταλάβουν τι νοιώθει ο Έλληνας πατριώτης; [Θα το καταλάβουν στις κάλπες].

Κύριε πρωθυπουργέ, οι πρόγονοί μας δεν έβαλαν τη "θεμέλια λίθο". Τον θεμέλιο λίθο έβαλαν. Αρσενικός είναι ο λίθος. Υπάρχει κάποιος λόγος να του αλλάξεις φύλο; Και πρέπει να σου πω, επειδή σίγουρα δεν το γνωρίζεις, ότι στα αρχαία ελληνικά, ο λίθος λεγόταν "λάας, ή λας" -εξ ου και λατομείο-, από όπου πήρε την ονομασία του ο λαός, μιας και ο Δευκαλίων με την Πύρρα, πετούσαν πέτρες πίσω τους μετά τον κατακλυσμό, και ξαναδημιούργηθηκαν οι λαοί.

Και κάτι άλλον πρωθυπουργέ μου, που κι αυτό δεν θα σου το είπαν οι ακριβοπληρωμένοι στρατηγικοί σύμβουλοί σου. Ο Δευκαλίων με την Πύρρα γέννησαν και παιδιά. Είχαν εγγονό και τον Μακεδόνα. Λες να ήταν Σλάβος και ο Δευκαλίων;

Συμπλήρωμα στο χθεσινό άρθρο της Voria.gr για τον Νενέκο. Εξ αιτίας της προδοσίας του, ο Κολοκοτρώνης εκστόμισε την περίφημη φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Ποια ήταν η τύχη του προδότη; Με τέχνασμα, βρήκε το θάνατο από το μαχαίρι του αδερφού τού Αθανάσιου Σαγιά, τον οποίο είχε σκοτώσει μερικά χρόνια νωρίτερα, προκειμένου να ανελιχθεί. Η είδηση του φόνου του Νενέκου, έγινε γνωστή σχεδόν αμέσως και έβαλε οριστικό τέλος στο προσκύνημα.

Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών. Ο φυσικός ή ηθικός θάνατος. Πρόκειται για νομοτέλεια.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]