Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλημμύρα κατασκόπων στη Ρωσία το 2018…


Λιγότερους είχε στείλει ο Χίτλερ!

Ο αριθμός των ξένων κατασκόπων που συνελήφθησαν το 2018 στη Ρωσία είναι παρόμοιος με τους αριθμούς πριν από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, δήλωσε ο ιστορικός, παλαίμαχος των ειδικών υπηρεσιών Ιγκόρ Αταμανένκο. Το 2018 αποκαλύφθηκαν σχεδόν 600 κατάσκοποι στη χώρα, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Ο κολοσσιαίος αριθμός είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό που έστειλαν οι Γερμανοί στην ΕΣΣΔ”, σχολίασε ο Αταμανένκο σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, αναφέρει η Ura.ru. Ο ιστορικός των μυστικών υπηρεσιών Αντρέι Βεντιάγιεφ σημείωσε ότι λιγότεροι κατάσκοποι εντοπίστηκαν ακόμα και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν στην ΕΣΣΔ αποκαλύφθηκαν μόνο 400 κατάσκοποι.


“Η επίθεση στη χώρα μας ήταν πάντα πολύ ισχυρή. Ο σημερινός αριθμός παραγόντων που εντοπίστηκαν δείχνει ότι οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν γίνει πιο δραστήριες. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στον 21ο αιώνα εμφανίστηκαν πολλές απειλές για τη Ρωσία. Προηγουμένως, δεν υπήρχε η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας. Δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες υπό την επίδραση των Δυτικών δυνάμεων », εξήγησε ο Βεντάγιεφ.

Λίγες ημέρες πριν, ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συζήτησε την αυξημένη ένταση των δραστηριοτήτων στρατιωτικής πληροφόρησης άλλων χωρών στη Ρωσία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]