Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση των ανακυκλωμένων πολιτικών σκουπιδιών


Αγορά φθηνών μεταχειρισμένων προϊόντων από τα αζήτητα

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Είναι κάτι σαν νομοτέλεια, για τις απανταχού καθεστωτικές κυβερνήσεις, που έχουν εμφανιστεί στην παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα, πως όλες τους ανεξαιρέτως κατέρρευσαν, συνήθως βίαια, σαν πύργοι από τσαλακωμένα τραπουλόχαρτα, όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ηγετικά στελέχη του οποίου, αλλά και οι φανατικοί στρατιώτες του, έχοντας μαγαρίσει κάθε ηθική αξία και κάθε ηθικό φραγμό, πλέον ως παρέα μεθυσμένων μικροπροαγωγών... συμπεριφέρονται σαν να ρίχνουν ζάρια, πίσω από τις αντρικές τουαλέτες κάποιου επαρχιακού καταγωγίου... κοινώς μπορντέλου!

Ένας κοινός νους ενός απλού και συμβατικού ανθρώπου ποτέ δεν θα μπορούσε ν’ αντιληφθεί, ή ακόμα περισσότερο να εξηγήσει, την ταχύτητα σήψης της συγκεκριμένης κυβέρνησης, μέσω της οποίας κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2014 σε τέτοιο σημείο, ώστε να απολέσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε υπό καθεστώς κηδεμονίας από τους δανειστές. Αλλά, το κυριότερο, φαίνεται πως ακόμα, με έναν περίεργο τρόπο, τους ανεχόμαστε συνειδητά, γνωρίζοντας όμως την ανομία των σχεδιασμών τους εις βάρος όλων ημών, αλλά και της κοινωνίας συνολικά!

Παραφράζοντας τον Όσκαρ Ουάιλντ, μπορούμε πλέον και έχοντας βιώσει την κατάσταση στο έπακρον μετά βεβαιότητος να πούμε πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που τους επιτρέψαμε να παίξουν στις πλάτες μας, είναι απλά... "άλλοι” άνθρωποι -περίεργοι- με δυσεξήγητη και παραβατική εν γένει συμπεριφορά, σκέψη και εξωτερίκευση συναισθημάτων, καθώς και εξαρτημένων, κατά Παβλόφ, αντανακλαστικών. Οι "σκέψεις” τους είναι οι απόψεις κάποιου άλλου... "ημίτρελου” από κάποιο κοντινό παρελθόν, που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε πως υπήρξε... η "ζωή” τους, τίποτε άλλο, παρά μια κακέκτυπη μίμηση-καρικατούρα εκείνου, και τα "πάθη” τους ένα ασυνάρτητο σλόγκαν!


Δυστυχώς, οι συγκεκριμένοι παρατρεχάμενοι της ζωής χωριάτες είναι συνήθως απλοί και άκακοι - αρκετά έως υπερβολικά ζηλιάρηδες όμως, με μένος κατά της κατσίκας του γείτονα!... Αλλά όσο προχωρούν προς την πόλη, μαθαίνουν από τους κωλοπετσομένους αντίστοιχούς τους το συμφέρον, τα εύκολα χρήματα, την κομπίνα και τη ρεμούλα. Χάνουν τις όποιες λίγες αξίες είχαν αποκομίσει από το χωριό και τους κηδεμόνες τους και γίνονται κοινωνικοί... λούστροι!

Για όσους ίσως ακόμα δεν κατάλαβαν: πρόκειται για την αξιομνημόνευτη "Εποχή ΣΥΡΙΖΑ”. "Νεότητα δηλαδή χωρίς ηρωισμό, γηρατειά χωρίς σοφία και ζωή χωρίς μπέσα και μεγαλείο ή αξίες!". Με άλλα λόγια: "οδοιπορικό” στην κοινωνική "σήψη” ανθρώπων που σε όλη την παράταιρη ζωή τους σερνόντουσαν στη λάσπη, και τώρα πασχίζουν να μας μιλήσουν για τα όμορφα τοπία της ζωής… Σαν να αντικρίζεις δηλαδή παράνομο οίκο ανοχής στις 5 η ώρα το πρωί και έντρομος να συνειδητοποιείς σε τι αποχαύνωση και ξεπεσμό οδηγείται αυτός ο τόπος, με τους Συριζαίους στα πηδάλια.

Κάπως έτσι έφθασε το αφήγημα μιάς διεστραμμένης κοινωνικά και πολιτικά κυβέρνησης σε ένα πρόωρο και δύσοσμο τέλος... Κάπως έτσι τα επιτελεία της αδυνατούν να βρουν στελέχη και ψαρεύουν στα πιο μολυσμένα και κυριολεκτικά κακοφορμισμένο νερά για στελέχη, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα για λίγο ακόμα, να κολυμπούν στα λερωμένα από τους ίδιους νερά!

Βρήκαν λοιπόν κάποιους τυχάρπαστους από τα αζήτητα, αλλά ακόμα τα κουκιά δεν βγαίνουν, και συνεχίζουν να ψάχνουν με μανία! Αυτά που υποσχέθηκαν στους μέχρι τώρα "υποτελείς” που προσκύνησαν τις κατουρημένες τους ποδιές, πρέπει πάση θυσία να εξαργυρωθούν. Είτε με θέση στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής για να εισπράξουν το αντίκρισμα σε μορφή αποδοχών και να διαθέτουν συγχρόνως και την απαραίτητη "ασυλία”, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει στο προσεχές μέλλον και κληθούν να λογοδοτήσουν... ή με πρόσκαιρες υπουργικές θέσεις, όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα... για καλές γνωριμίες.

Δανέλληδες, Κουντουράδες, Παπαχριστόπουλοι, Μεγαλοκονόμες και λοιπά φρούτα αναμένουν στην αφετηρία, ξύνοντας τις οπλές τους στο χώμα!

Ας κλείσω με το γνωστό ρητό του γνωστού τοις πάσι Ρωμαίου ρήτορα και πολιτικού, Κικέρωνα... "O tempora! O mores!” και ας ευχηθώ ταπεινά... "Και εις ανώτερα, σύντροφοι!"

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]