Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα κάνει παρέλαση ο Αλέξης;


Του Τάσου Ευαγγελίου

Έρμαιο των επιλογών του καθίσταται ο πρωθυπουργός της χώρας που παρεμβαίνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία εργαλειοποιώντας μέχρι και το θεσμό του προέδρου της Βουλής μπροστά στο φόβο να πατήσει ο Πάνος Καμμένος το… κουμπί και να ξεσπάσσει ένας «πυρηνικός πόλεμος». Διότι ο φίλος Πάνος ξέρει πολλά. Που δεν είναι μόνο πολιτικά αλλά αφορούν και τη «ζωάρα» κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στα χρόνια της κρίσης…

Ο «φίλος Αλέξης» και ο «φίλος Πάνος» πιάνουν τα χαρακώματα με τον δεύτερο να βλέπει πως ο πρωθυπουργός υποκύπτει στα αιτήματά του και ετοιμάζεται να του κάνει τα χατίρια μετατρέποντας την ίδια την Βουλή σε «κέντρο πολιτικών συναλλαγών».

Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Γνωρίζει πως θα είναι εκτός της επόμενης Βουλής και το μόνο που του έχει απομείνει είναι να ξαναφορέσει τη στολή του Μακεδονομάχου εξαπολύοντας επιθέσεις όχι στην αντιπολίτευση αλλά κατά του κυβερνητικού εταίρου προκειμένου να μαζέψει έστω μέρος των ψηφοφόρων που του έχουν γυρίσει την πλάτη λόγω Πρεσπών.

Έχοντας αφήσει τη συμφωνία να προχωρήσει με δικαιολογίες που δύσκολα γίνονται πιστευτές βλέπει ένα πολιτικό τέλος που όμως δεν προτίθεται να το βιώσει μόνος του.

«Θα το κάνουμε Κούγκι» είχε πεί το 2015 στον αγώνα κατά των κακών δανειστών. «Θα το κάνω Κούγκι» λέει και τώρα στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα πέσει μόνος του. Και βλέποντας δημοσιεύματα που αφορούν θέματα όπως δάνεια και διαχείριση κάποιων εταιρειών που αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του, να βλέπουν το φως, αγριεύει.


Είναι απρόβλεπτος. Ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει, επιχειρεί να τον «χαϊδέψει» πολιτικά και για το λόγο αυτό έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να προαναγγείλει πρωτοβουλίες στη Βουλή προκειμένου να μη χάσουν τα προνόμιά τους οι αρχηγοί των κομμάτων που μένουν χωρίς κοινοβουλευτικές ομάδες.

Χρησιμοποίησε μέχρι και το θεσμό του προέδρου της Βουλής, τον οποίο ναι μεν ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης έχει αξιοποιήσει κατ επανάληψη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, εν τούτοις αυτή τη φορά έχει υπερβεί κάθε προηγούμενο.

Το αλισβερίσι γίνεται ανοιχτά, δημόσια, μπροστά στα μάτια του κόσμου. Το ερώτημα όμως είναι αν οι κινήσεις που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αρκούν. Βγάζουν φόβο και πανικό και ο Πάνος Καμμένος αυτά μπορεί να τα δει δια γυμνού οφθαλμού. Για το λόγο αυτό αντί να κάνει πίσω επιτίθεται με περισσότερη σφοδρότητα.

Προς το παρόν με διαρροές. Τροχιοδεικτικές είναι οι βολές του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας που λένε πως ξέρει πολλά. Άλλωστε είναι ο πολιτικός προϊστάμενος ακόμη και της υπηρεσίας που χρησιμοποιείται για την πτήση των πρωθυπουργικών αεροσκαφών.

Γνωρίζει που βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είτε πήγαινε επίσημα είτε ανεπίσημα ταξίδια, είτε έφευγε για ολιγοήμερες διακοπές, είτε ακόμη έκανε κάποιες μη προβλεπόμενες στάσεις. Γνωρίζει και για άλλα κυβερνητικά στελέχη που τα έχουν χρησιμοποιήσει και τα χρησιμοποιούν.

Πούρα, εξωτικοί προορισμοί και... ζωάρα, αλλά και αρκετά ακόμη ίσως δουν το φως της δημοσιότητας. Η αποκάλυψη του Γιώργου Τράγκα για τις πολυτελείς διακοπές στις Μαλδίβες, το πραξικόπημά και τα βατράχια των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πληροφορίες που κατείχαν λίγοι και εκλεκτοί. Ίσως η ιστορία είναι λίγο παραπάνω διανθισμένη για να δοθεί έμφαση. Η πηγή της πληροφορίας άλλωστε φημίζεται στον πολιτικό κόσμο για τον τρόπο που παρουσιάζει τις ιστορίες.

Όσοι από την άλλη γνωρίζουν τον Γιώργο Τράγκα και τον παρακολουθούν ξέρουν πως η προχθεσινή εκπομπή ήταν απλά ένα πρόγευμα και καλό θα είναι να προμηθευθούν τα απαραίτητα, ποπ κορν, πίτσες κ.λπ. προκειμένου να απολαύσουν τη συνέχεια. Που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ήδη ο γνωστός δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή του έχει κάνει λόγο για «φωτογραφίες» αλλά και για ξένους ηγέτες που γνωρίζουν τις κινήσεις του πρωθυπουργού της χώρας προκειμένου να ελέγχουν τις αντιδράσεις του…

Σε κάθε περίπτωση αν ο πρωθυπουργός μπορεί να ξεφύγει λίγες ημέρες από την καθημερινότητα και διαθέτει και την ανάλογη άνεση δεν παύει να είναι δικαίωμα του. Δεν πρέπει να το κρύβει από έναν λαό που ψήφισε αριστερά για να γλιτώσει φόρους ΕΝΦΙΑ και περικοπές.

Πάντως, όλα αυτά συμβαίνουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι σε 50 περίπου ημέρες. Θα κάνει παρέλαση ο Αλέξης Τσίρπας;

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]