Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φινάλε


Όλες οι σοβαρές εσωτερικές -και μη- δημοσκοπήσεις των κομμάτων δείχνουν ότι η εικόνα έχει περίπου παγιωθεί όσον αφορά το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, δηλαδή τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και λογικά ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει ήδη να μελετάει την πιο καλή ημερομηνία εξόδου του από την κυβέρνηση.

Έχει την άνεση να το κάνει χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος αν σκεφτεί κανείς ότι οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν «μια χαρά» για όσα πολιτικά εγκλήματα έκανε από το 2015 έως σήμερα. Όσο δεν έχει σοβαρό ανταγωνιστή στην Κεντροαριστερά θα αλωνίζει στον χώρο μόνος του έστω και αν σε νοοτροπία, όραμα και ιδεολογία απέχει μακράν, ο ίδιος και η παρέα του, από ένα ευλαβικό σοσιαλιστικό κόμμα. Ο κρυφός του πόθος ήταν πιο λάτιν και το ζήσαμε... Απλά -κι ευτυχώς- δεν του βγήκε.

Η Ν.Δ. αγγίζει λοιπόν το 38% και άρα την αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 25%. Αυτά λένε όλοι όσοι διενεργούν και μελετούν τις δημοσκοπήσεις, όσο δίκιο μπορεί να αποδειχτεί ότι έχουν, και όσοι τους εμπιστεύονται. Αλλά επειδή τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται με ανοδικές ή καθοδικές τάσεις πολλούς μήνες πλέον, η λογική λέει ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Στις ίδιες έρευνες φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ χαροπαλεύει στο 7%-8%, η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει από το νεοσύστατο κόμμα Βελόπουλου, ενώ από τα αριστερά κόμματα δείχνει να ξεπετιέται και να το παλεύει για Βουλή ο Βαρουφάκης - surprise, surprise! Γεγονός που δείχνει ότι στην Ελλάδα ο χαβαλές και το καραγκιοζιλίκι σε οδηγούν ακόμα και στη Βουλή, αφού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε και ένα τέτοιο πρόσωπο, έναν γκεστ σταρ αλά Μπέπε Γκρίλο κ.λπ.


Κατά τα άλλα, ο Καμμένος, αφού πέρασε πολύ καλά για τέσσερα χρόνια, αποχωρεί ησύχως (ή... ανησύχως, θα το δούμε), ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης φεύγει μάλλον άδοξα από το πολιτικό σκηνικό έχοντας ένα μοναδικό ταλέντο να επιλέγει -σχεδόν πάντοτε- το λάθος.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και ό,τι άλλο... ορφανό κινείται να μπαινοβγαίνει στα κυβερνητικά κιτάπια για μια στήριξη στη διακυβέρνηση-κουρελού του ΣΥΡΙΖΑ για μερικούς μήνες παραπάνω δεν ευνοεί επικοινωνιακά τον κ. Τσίπρα. Δεν αρέσει η εικόνα αυτή σε κανέναν και το ξέρει και ο ίδιος - άσε που μπορεί να μην ελέγχει την πτώση του με αυτούς τους δυο-τρεις απίθανους τύπους που θα στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Λογικά λοιπόν δεν πρόκειται να διστάζει για πολύ ακόμα να τελειώνει και με τον Καμμένο (αφού τελειώσουν... κάτι δουλειές στη Βουλή που έχουν από κοινού αυτές τις μέρες) και με τις εκλογές. Θα τις κάνει τον Μάιο έχοντας απομακρύνει το κόστος από τις Πρέσπες κατά τρεις μήνες και αφού ψηφίσει ό,τι θετικό μπορεί για τους πολίτες (120 δόσεις στα χρέη, προστασία πρώτης κατοικίας για λίγους μήνες κ.λπ.). Ίσως ελπίζει ότι μπορεί κάποιοι να μπερδευτούν με τόσες πολλές κάλπες, αλλά ΟΚ, μπορεί και να βρέχει και να μην πάνε όσοι πίστεψαν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τι να πει κανείς;

Τάσος Καραμήτσος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]