Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Μέγαρο ψάχνουν την.... κεντροαριστερά και απ' έξω συλλαμβάνουν κόσμο


Την... κεντροαριστερά αναζητούν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής και έχουν ως προσκεκλημένο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά την ίδια στιγμή έξω από αυτό η αστυνομία, κατόπιν εντολών, συλλαμβάνει προληπτικά πολίτες. Στους 20 ανέρχονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προσαχθέντες, ορισμένοι εκ των οποίων ήθελαν να σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι προσαγωγές έγιναν χωρίς καμιά κατηγορία...

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αρχικά 6 άτομα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια, χωρίς καμία κατηγορία, διότι ήθελαν να σηκώσουν ένα πανό διαμαρτυρίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια προσήχθησαν και άλλα 14 άτομα που βρέθηκαν εκτός του Μεγάρου Μαξίμου προς εξακρίβωση στοιχείων προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο με το οποίο η κυβέρνηση διά της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες.

Οι... προληπτικές προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονται έγιναν την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση στο πλαίσιο της προσπάθειας προθύμων για συνεργασία με την κυβέρνηση προσώπων να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση συνολικά. Κυρίως να στηρίξουν την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανισθεί ως ηγέτης της κεντροαριστεράς.


Είναι ενδεικτικό πως στην εκδήλωση έχουν δώσει το «παρών», μεταξύ άλλων, οι Νίκος Μπίστης, Γ. Ραγκούσης, Μιχ. Σταθόπουλος, Αντώνης Λιάκος, αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης που στην ομιλία του εξήρε τον ρόλο και το έργο του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται πως ο Σπύρος Δανέλης έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα όταν άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και δήλωσε πως «επειδή τα πρόσωπα γράφουν ιστορία ο Τσίπρας και ο Ζάεφ γράφουν ιστορία είτε μας αρέσει είτε όχι».

Ως προς τις προσαγωγές, αυτές αποκαλύφθηκαν από την Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια ουδεμία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. Τα μέλη της Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες “χουντικές” συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα».

Τις αρχικές προσαγωγές είχε αποκαλύψει με μήνυμά του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης:



Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]