Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Ακροδεξιοί και παραθρησκευτικές οργανώσεις προσπάθησαν να ακυρώσουν τη Συμφωνία


Με επίθεση κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αλλά και αναφορές σε ακροδεξιές οργανώσεις, επιχειρηματικούς κύκλους και παραθρηκευτικές οργανώσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο προσπαθούν να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, κινήθηκε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Αντιμετωπίσαμε γνωστούς ακροδεξιούς, εθνικιστικούς συλλόγους με κρυφή καθοδήγηση επιχειρηματιών και παραχριστινικών οργανώσεων που έκαναν ότι μπορούσαν για να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) επειδή εξακολουθούν να εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτήθηκε τι ακριβώς βρίσκουν ως πρόσχημα για να εναντιωθούν και σημείωσε:


«Δεν αναφέρομαι σε όσους δήλωναν ή δηλώνουν ενάντια στη λεγόμενη εθνική γραμμή. Δηλαδή, σε όσους έλεγαν ή λένε ότι διαφωνούν με τη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και έναντι όλων. Αλλά αναφέρομαι σε όσους χρόνια τώρα έχουν αυτή τη θέση και έχουν υπερασπιστεί αυτή τη θέση από τις κυβερνήσεις τους. Την έχουν αναγγείλει και ψηφίσει σε προγραμματικές τους δηλώσεις. Την έχουν υπερασπισθεί όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Αναφέρομαι στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους ηγέτες τους, που κυβέρνησαν το τόπο τόσα χρόνια έχοντας αυτή τη γραμμή και στους αρχηγούς τους που υπήρξαν κορυφαίοι υπουργοί σε αυτές τις κυβερνήσεις. Πόση μεγαλύτερη υποκρισία πια; Πόσο μεγαλύτερος λαϊκισμός; Πόσο μεγαλύτερη προσπάθεια εξαπάτησης και ψηφοθηρίας; Και μάλιστα για ένα εθνικό θέμα με ιστορικές συνέπειες για τη χώρα».

«Τις τελευταίες μέρες, αφού είδαν όλες αυτές τις απόπειρες αποπροσανατολισμού, εκφοβισμού και εκφασισμού να αποτυγχάνουν παταγωδώς, έφτασαν στο σημείο να κλέβουν και να δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα βουλευτών, καλώντας ανοιχτά τους παρακολουθητές τους να απειλήσουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού«, είπε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε πως «με αυτούς τους κύκλους και αυτές τις επιδιώξεις εναγκαλίζεται με τον επισημότερο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

«Μέχρι χθες όλα αυτά τα ανέχονταν, όμως σήμερα, με την ένοχη σιωπή του κου Μητσοτάκη στις πράξεις επώνυμων στελεχών της ΝΔ που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, αποδεικνύει ότι περνάει από τη στάση της ανοχής στη στάση της ενορχήστρωσης και της καθοδήγησης», είπε και σημείωσε: "Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι λογής λογής πατριδοκάπηλοι: Αυτές οι αθλιότητες δεν έχουν στο στόχαστρο τη σημερινή κυβέρνηση αλλά την ίδια τη δημοκρατία. Είμαστε μαθημένοι από αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στο τόπο μας. Δεν πρόκειται λοιπόν να μας πτοήσετε".

Επίσης δήλωσε ότι αισθάνεται απόλυτα περήφανος κια δικαιωμένος που μαζί με τον Νίκο Κοτζιά ανέλαβαν το πολιτικό κόστος αυτής της διαδικασίας

«Αισθάνομαι απόλυτα περήφανος και δικαιωμένος που μαζί με τον Νίκο Κοτζιά αναλάβαμε το πολιτικό κόστος αυτής της διαδικασίας. Εργαστήκαμε σκληρά για μια Συμφωανία που θα σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο πλευρών αλλά και ότι θα υποστηρίζει την εδώ και 20 χρόνια διαμορφωμένη γραμμή για μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων» επεσήμανε.

«Όταν το καλοκαίρι του 2017 εξελέγη πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ένας προοδευτικός ηγέτης, ο Ζόραν Ζάεφ, βρεθήκαμε μπροστά σε μια αληθινή ευκαιρία αλλά και σε ένα κομβικό δίλημμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είτε θα συνεχίζαμε την πολιτική της αδράνειας και των καθυστερήσεων με φόβο το πολιτικό κόστος. Είτε θα κάναμε την επιλογή, και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος, να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη, την ιστορική ευκαιρία της ύπαρξης δύο προοδευτικών δυνάμεων στο τιμόνι των δύο χωρών, προκειμένου να κάνουμε την υπέρβαση, για την οποία πολλοί μίλησαν», εξήγησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Προς όφελος της σταθερότητας, αλλά και προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αποφασίσαμε να κάνουμε το δεύτερο. Να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος. Να προχωρήσουμε, αναλαμβάνοντας το πολιτικό ρίσκο, όσο και το πολιτικό κόστος αυτής της διαδικασίας. Το δίλημμα ήταν πολιτικό κόστος ή το εθνικό συμφέρον».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]