Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα βρεθούν χρήσιμοι ηλίθιοι να στηρίξουν την τουρκική “soft power”… και τον Χαλίτ Ερέν;


Ένας γνώριμος από το παρελθόν, γνωστός στις ελληνικές αρχές ασφαλείας ως άνθρωπος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ο Χαλίτ Ερέν, επικεφαλής του ιδρύματος IRCICA («Ισλαμικό Κέντρο Τέχνης Ιστορίας Κωνσταντινούπολης»), που θεωρείται «παράρτημα» της MIT, σχεδιάζει παρέμβαση στην Ελλάδα για να προβάλει την ήπια ισχύ της Τουρκίας και να προωθήσει τις τουρκικές θέσεις -αλλά και των Αδελφών Μουσουλμάνων- με προκάλυμμα ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την Ιερουσαλήμ.

Ο γεννημένος στην Κομοτηνή Ερέν έχει απολέσει στο παρελθόν την υπηκοότητά του για αντεθνική δράση. Για μεγάλο διάστημα ηγείτο της οργάνωσης «Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», που λειτουργούσε υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας.

Διευθύνει από το 2005 το «Κέντρο Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και μελετά μεταξύ άλλων την οθωμανική παράδοση των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.


Τώρα, ο Ερέν επιδιώκει να λάβει τη στήριξη των δημάρχων Κομοτηνής, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσει τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το φωτογραφικό λεύκωμα, 223 σελίδων, σε τουρκική και αγγλική γλώσσα, μια έκδοση του 2015, υπό την αιγίδα της ΤΙΚΑ (Διεύθυνση Συντονισμού και Εργασίας), καθώς και του IRCICA, δύο οργανισμών-κλειδιά για την τουρκική διείσδυση σε τρίτες χώρες.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, με δεδομένη την απόπειρα της Άγκυρας να χρηματοδοτήσει και να διοργανώσει μια εκδήλωση προπαγάνδας και προβολής των τουρκικών θέσεων για την περιοχή, μήπως θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση, ιδίως μετά και την εμπλοκή του κ. Ερέν στο όλο εγχείρημα;

ΕφΣυν


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]