Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»


«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε και σε ερώτηση που του έγινε αναφορικώς με το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Ελλάδος στην περιοχή μας.

«Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Τέλος, ο Ναύαρχος Αποστολάκης απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ήταν απολύτως σαφής: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

Σχόλιο ιστολογίου: Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά εξόχως σημαντική για τις προθέσεις άμυνας της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπως τις κατέθεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης... Για να δώσει ο ίδιος μια διαταγή που ισοδυναμεί με έναρξη πολέμου, πρέπει προηγουμένως να του δοθεί εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οπότε, το κυρίως ερώτημα δεν βρίσκεται στις προθέσεις του Α' ΓΕΕΘΑ, αλλά στις προθέσεις και διαθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Θα δώσει, αν χρειαστεί, εγκαίρως μια τέτοια εντολή; Δυστυχώς, για τον ίδιο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν έχει τον χαρακτήρα για κάτι τέτοιο. Και, δυστυχέστερα για τον ίδιο, δεν είναι λίγοι ούτε εκείνοι που πιστεύουν πως η πιθανή οδός διαφυγής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ένα σοβαρό -αλλά ελεγχόμενο- στρατιωτικό επεισόδιο με την Τουρκία...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πρωτα πηγαινε και ανεβα εσυ στα ιμια, και μετα τους ισοπεδώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]