Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο θα ανέχεται η Ευρώπη τον Ερντογάν;


Bόλτες μέσα στην θάλασσα φασισμού και θηριωδίας

Του Σενέρ Λεβέντ

Ρωτώ την Ευρώπη: Πόσο ακόμα θα κάνετε τα στραβά μάτια στον φασισμό του Ταγγίπ Έρντογαν στην Τουρκία; Πέστε μου. Δεν σημαίνει τίποτε για εσάς ο φασισμός;

Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ότι γέμισαν με αθώους οι φυλακές, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει καν στο τηλέφωνο από τον φόβο, δεν μπορεί να γράψει μερικές γραμμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζει με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει έφοδος στο σπίτι του; Δεν σας νοιάζει καθόλου; Κοιτάξτε, όσοι υπερασπίζονται απτόητοι τα ανθρώπινα δικαιώματα συλλαμβάνονται και ρίχνονται πίσω από τα κάγκελα.

Προχθές φυλακίστηκε και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας καθηγήτρια Δρ. Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί. Ποινή 2,5 χρόνων χωρίς αναστολή! Όλοι την θυμούνται καλά από την Τζίζρε που κάποτε έκαψε και γκρέμισε η Τουρκία. Η Δασκάλα Σεπμνέμ μάζεψε με τα ίδια της τα χέρια τα καμένα κόκκαλα εκεί. «Κοιτάξτε», είπε, «αυτά είναι κόκκαλα ανήλικων παιδιών». Έγραψε εκθέσεις και τις γνωστοποίησε στον κόσμο. Έδωσε πολλούς αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ιδού που τιμωρήθηκε τώρα εξαιτίας όλων αυτών. Και εσύ ακόμα χαϊδεύεις την πλάτη του φασισμού Ευρώπη. Πολύ κρίμα.

Διάβασα πώς δύο κορίτσια από την Δανία δολοφονήθηκαν χθες άγρια στα βουνά του Μαρόκου εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους. Δύο τουρίστριες τις οποίες βίασαν και ύστερα έσφαξαν. Μπήκα στις σελίδες του Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο για να διαβάσω τις λεπτομέρειες της είδησης. Μακάρι να μην έμπαινα. Γύρισε το κεφάλι μου άλλη μια φορά.

Τι θηριωδία είναι αυτή. Δεν βλέπονται αυτές οι σελίδες. Αυτά έγιναν κατά την διάρκεια της ζωής μας. Κατά την διάρκεια της ζωή μας κόπηκαν τα κεφάλια με μαχαίρια, με πριόνια. Και εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Τι είδους κόσμος είναι αυτός; Τι είδους πολιτισμός είναι αυτός; Μήπως στην Μέση Ανατολή γυρίζουν οι βάρβαροι του Τσενγκίς Χαν; Είναι εγγόνια του Αττίλα αυτά; Όλοι γνωρίζουν πόση στήριξη δίνει ο Ταγγίπ Έρντογαν στο Ισλαμικό Κράτος και μόνο εσείς δεν το ξέρετε;


Κάποιοι φίλοι μου έστειλαν ένα βίντεο σχετικό με την αρμενική γενοκτονία. Ούτε αυτό βλέπεται. Δεν μπόρεσα να αντέξω περισσότερο αυτά που έκαναν οι Οθωμανοί δολοφόνοι που δεν είχαν έστω και την παραμικρή ανθρωπιά. Μου ήρθε να κλάψω. Μου θύμισε αυτά που έκανε ο Χίτλερ. Οι Αρμένιοι είναι όπως οι Εβραίοι που μεταφέρθηκαν με βαγόνια σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, δηλαδή σε στρατόπεδα θανάτου. Και οι δολοφόνοι πόζαραν και φωτογραφίζονταν με περηφάνια μπροστά στα κεφάλια που είχαν κόψει.

Τι απανθρωπιά είναι αυτή. Τι βασανιστήρια είναι αυτά. Μήπως από τον Τσενγκίς Χαν, από τον Αττίλα και από τους Οθωμανούς έμαθαν να κόβουν κεφάλια οι τζιχαντιστές τώρα; Τα Ηνωμένα Έθνη που ενδιαφέρονται να κρατούν στατιστικά, λογάριασαν άραγε πόσοι σφαγιάστηκαν μέχρι σήμερα στην Συρία και στο Ιράκ; Στην σελίδα που είδα στο διαδίκτυο διάβασα ότι μόνο σε ένα χωριό σφάχτηκαν 700 άτομα. Τόσο ελαφριά παίρνεις εσύ το κόψιμο της κεφαλής Ευρώπη;

Οι ειδήσεις για θηριωδίες σμίγουν με τις επετείους των θηριωδιών. Προχθές ήταν η 40η επέτειος ενός πολύ θλιβερού εγκλήματος στην Τουρκία. Του εγκλήματος στο Καχραμάνμαρας. Έσφαξαν και εκεί Αλεβίτες. Έριξαν σε καζάνια που κόχλαζαν ακόμα και παιδιά που βρίσκονταν στην κούνια. Τους δολοφόνησαν όλους με μπαλτάδες, με μαχαίρια.

Αλλά όλα αυτά έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν μας, όχι πριν σαράντα χρόνια. Ισοπεδώθηκαν κουρδικά χωριά στην νοτιοανατολική Τουρκία. Και δεν έβγαλαν άχνα ακόμα και οι εθνικιστές που αντιτίθενται στο καθεστώς του Ταγγίπ Έρντογαν. Άμα γίνει λόγος για τους Κούρδους ή για την Κύπρο πάντα μαζεύονται και εκείνοι στις τάξεις του Έρντογαν.

Όπως χειροκροτούν την κατοχή της Κύπρου, χειροκροτούν και την κατοχή του Άφριν. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η εθνικιστική αντιπολίτευση στην Τουρκία έχουν χαΐρι. Ειδικά άμα υπάρξουν ψίθυροι για λύση στην Κύπρο ξεσηκώνονται όλοι μαζί. Και αρχίζουν να κατηγορούν τον Έρντογαν ότι ξεπουλά την Κύπρο. Καυχιούνται για το 1974 και βγάζουν κραυγές νίκης. Περηφανεύονται λέγοντας ότι «με τα νύχια μας χαράξαμε την νίκη στον Πενταδάκτυλο». Δηλαδή, έστω και αν ανατραπεί σήμερα στην Τουρκία ο Ταγγίπ Έρντογαν, δεν έχουν υπόθεση και εκείνοι που θα τον αντικαταστήσουν!

Σήμερα κάναμε μια βόλτα στην θάλασσα του φασισμού και της θηριωδίας. Αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική στον κόσμο μας καθώς αποχαιρετούμε άλλη μια χρονιά του 21ου αιώνα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Παρά ταύτα, να ελπίζετε. Διαφορετικά δεν υποφέρεται η ζωή!

Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]