Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλοιώνει και αλώνει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ!


Προσλαμβάνουν 15.000 εκπαιδευτικούς καταργώντας (ουσιαστικά) το ΑΣΕΠ
Αλλάζουν ξαφνικά τα κριτήρια των διορισμών για να βάλουν στο Δημόσιο «δικά τους παιδιά»

Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, με ορίζοντα εννεαμήνου, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019» υποστήριξε ο Aλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απαντώντας έτσι και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Μάιο ή τον Μάρτιο. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια στη Ρω, στη Στρογγύλη και τη Μεγίστη.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού, έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της επόμενης χρονιάς με άξονα την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. «Υλοποιήσαμε μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων της ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απέτρεψε μειώσεις συντάξεων και ψήφισε τον πρώτο επεκτατικό Προϋπολογισμό ύστερα από δέκα χρόνια.

Νόμος Κατσέλη

Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργικό αποφάσισε ότι, αν χρειαστεί, θα δοθεί μικρή δίμηνη παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη, ενώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, προετοιμάζεται νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι μένει ακόμα να ψηφιστεί το στεγαστικό επίδομα ύψους 410.000.000 ευρώ και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα τελεσφορήσει η συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τον εκκλησιαστικό χώρο.


Σε άλλο σημείο της εισήγησής του σημείωσε ότι, με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη πρόσβαση όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο, εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.
Εντύπωση προκάλεσε η «μυστικοπάθεια» που κυριάρχησε στη συνεδρίαση, καθώς δεν μπήκαν στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες, ενώ και οι υπουργοί απέφυγαν τις δηλώσεις μετά τη λήξη της.

Διορισμοί στην Παιδεία με «κατάργηση» ΑΣΕΠ και πολλά μαγειρέματα

Με πρωτοφανή «μαγειρέματα» στα αξιοκρατικά κριτήρια των προσλήψεων εκπαιδευτικών ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο την κυβερνητική εξαγγελία για μαζικές προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. Το σύστημα που παρουσίασε χθες στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει στην προμετωπίδα του το κλασικό ΑΣΕΠ, αλλά πρακτικά χρησιμοποιεί μόνο ως περιτύλιγμα τα κριτήρια απόλυτης αξιοκρατίας των γραπτών διαγωνισμών, βάζοντας από το παράθυρο ως κριτήρια διορισμού την προϋπηρεσία σε ίδιο ποσοστό 50% με τα ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ εξόφθαλμα αναξιοκρατικοί φαντάζουν οι κοινωνικοί λόγοι που θα προσμετρώνται κατά το άλλο 50% για τα μόρια.

Στελέχη των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά απέναντι στις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν έναν συγκαλυμμένο εκλογικό «εκβιασμό»: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί έτσι όπως προγραμματίζουμε, κλείνοντας ψηφοθηρικά το μάτι στις στρατιές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που βλέπουν να έρχεται πιο κοντά με αυτό το σύστημα ο πολυπόθητος διορισμός.

Το σύστημα για τις προσλήψεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο έχει τρεις άξονες υλοποίησης: ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, όπου θα υπάρχει αναγνώριση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα, η προϋπηρεσία θα έχει ως πλαφόν μοριοδότησης τους 120 μήνες. Επίσης, θα λαμβάνονται υπόψη επιστημονικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κ.ά.). Βέβαια, ο πίνακας θα αναπροσαρμόζεται (για παράδειγμα, ένας υποψήφιος μπορεί στην πορεία να αποκτήσει μεταπτυχιακό και να πάρει επιπλέον μόρια).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, για τις 4.500 μόνιμες θέσεις στην εκπαίδευση το 2019 αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από 35.000 έως 38.000 άτομα. Για τις επόμενες 10.500 θέσεις οι υποψήφιοι θα είναι 100.000-105.000.
Σήμερα το πρωί, δηλαδή κατόπιν εορτής, ο Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για να τους ανακοινώσει την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Η συνάντηση θα γίνει στη Βουλή και όχι στο υπουργείο Παιδείας - μάλλον για ευνόητους λόγους, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

«Πράσινες» και «κόκκινες» σχολές

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οπως είπε χθες στη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου, στο νέο σύστημα θα υπάρχουν σχολές που θα «κοκκινίζουν» ή θα «πρασινίζουν» στο μηχανογραφικό. Στις σχολές με «κόκκινο» η εισαγωγή θα γίνεται με το κλασικό σύστημα των πανελλαδικών, αφού τα συγκεκριμένα τμήματα συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων. Στις υπόλοιπες σχολές ανάβει πράσινο φως για την ένταξη των υποψηφίων ανάλογα με τον βαθμό του εθνικού απολυτηρίου.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

    Δεν μπορεί να σας κατηγορήσει κανείς για την θετική ενέργεια που αποπνέετε και την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων που μας μεταφέρετε. Τίποτα δεν απίθανο στην χώρα που γίνονται όλα.
    Ωστόσο δεν συμμερίζομαι προσωπικά την δική σας αισιοδοξία όσο δεν βλέπω τον δυναμισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για ένα επενδυτικό και μεταρρυθμιστικό ΣΟΚ που χρειάζεται ο πολυτραυματίας ασθενής για να βγεί απο το κώμα σώος και αβλαβής . Στην περίπτωση μας η βαριά λαβωμένη Ελλάδα απο την ανίατη νόσο του ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ που έχει επιδεινωθεί την τελευταία καταστροφική 4 ετία αλλά και των ανοιχτών πληγών στα εθνικά θέματα.Ο γόρδιος δεσμός του κρατισμού δεν λύεται ,κόπτεται μαχαίρι. Ο Ρήγκαν και η Θάτσερ έχουν δείξει τον δρόμο . Κάθετες ρήξεις -ακλόνητη αποφασιστικότητα και συνέπεια -νίκη στην μάχη της αλητείας και του πεζοδρομίου όχι του σαλονιού και των καναλιών με κινήσεις ΜΑΤ ( οριστικό κλείσιμο ανθρακορυχείων στην Αγγλία- απολύσεις ΣΟΚ ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και κατάργηση μονοπωλιακών αδειών μεταφορών στις ΗΠΑ -Δόγμα της Μηδενικής Ανοχής στην Ν.Υ της μαφίας και της ανομίας )

    Πάνω απο όλα το ναρκοπέδιο στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που έστησε ο μετρ της καμένης γής της προβοκάτσιας και του ανορθόδοξου πολέμου ο πραγματικός εγκέφαλος του Συριζα ο πολυπειρος απο το 89 Λαλιώτης μαζί με τους παλαιοπασόκους ( ποιος Τσίπρας -χαζοχαρουμενοι συριζαίοι και πράσινα άλογα ) δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών στην νέα κυβέρνηση.

    Επικουρικά αναβιώνει το ίδιο αριστερό παρακράτος που καθόρισε τις εξελίξεις απο το 74 ως το 2002 -διώχνοντας με τα πιστόλια της 17Ν κάθε σοβαρό έλληνα και ξένο επενδυτή και καταδικάζοντας την χώρα στην στασιμότητα και στην υπανάπτυξη για δεκαετίες -κρατισμού .βοηθούντος . Το κύριο χτύπημα που δίνει το αριστερό παρακρατος είναι στην Οικονομία ειδικά σε μια χώρα που βασίζεται στον τουρισμό. Το πρόσφατο παράδειγμα της Τουρκικής οικονομίας που καταβαραθρώθηκε όταν συνετρίβη η ανθηρή τουριστική της βιομηχανία απο τις τρομοκρατικές επιθέσεις των so called "τζιχαντιστών " !

    στο επόμενο το ζουμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΟ 89 και η μαριονέτα του Αλεξ καραδοκεί.

    1) Με ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΑΓΙΔΑ και το χάος της απλής αναλογικής όπως το 89 οπου η ΝΔ με 47% δεν μπορούσε να σχηματίσει πλειοψηφία . Βάλε και τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής κι έχεις το απόλυτο χάος που οδηγεί αναγκαστικά στον ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
    2) Με ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ετοιμοπόλεμο για να αναλάβει δράση κατα το πρότυπο 89-93 εναντια στον...εσωτερικό εχθρό .
    3) Με ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ στην οικονομία ( οι πλασματικοί ρυθμοί πέτσινης ανάπτυξης διαψεύδονται κι απο το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα των Ελλήνων που έχει μειωθεί 5 % απο το 2014 και την έκρηξη του ιδιωτικού χρέους ) και κατεστραμένη μεσαία τάξη ΧΩΡΙΣ και το τελευταίο απόθεμα λίπους μιας και οι τελευταίες αποταμιεύσεις φαγώθηκαν με τα Capital Controls και το τελευταιο φονικό χτύπημα εισ-φοροεπιδρομής κατασχέσεων πλειστηριασμών σε επιπεδα ρεκορ .
    plus
    4) ANOIXTEΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ την χώρα ηγέτιδα δύναμη της σαχλαμάρας και της καρπαζιάς ταπεινωμένη σε όλα τα μέτωπα και το ναρκοπέδιο του Σκοπιανού ανυπέρβλητο εμπόδιο loose-loose situation οπως κι αν εξελιχθεί .

    Όσο δε το γαλάζιο επιτελείο δεν αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζει το εμπειροπόλεμο και ικανότατο επιτελείο του παλιού ΠΑΣΟΚ ( ΛΑΛΙΩΤΗΣ στα εσωτερικά της χώρας + Παπανδρέου στα εξωτερικά+ Τζοχατζοπουλικό μπλοκ στα κομματικά του Συριζα ) κι όχι τους γραφικούς ανεπάγγελτους ανίκανους αλητοσυριζαίους frontmen ,μαζί με την ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ την. "παναθηναικο"-"καραμανλική" που χτυπά την ΝΔ απο μέσα τόσο δεν θα δει άσπρη μέρα .

    Στο δια ταύτα
    Μήπως φτάνει η ώρα της αλήθειας για την νέα κυβέρνηση ? Μήπως έφτασε η ώρα ( αν γλιτώσει το φαντασμα του Μεγαλου Συνασπισμού ) να αναμετρηθεί με τους πραγματικούς εγκέφαλους των μετόπισθεν αντι με τους ανεγκέφαλους μπροστινούς ? Μήπως φτάνει η ώρα για μερικά κεντρικά smart deals με τους πραγματικούς εχθρούς ( και με έξωθεν βοήθεια) αντί για επικοινωνιακές κοκορομαχίες με Τσιπροπολάκηδες και διαρκή πόλεμο φθοράς ?

    Ο νοών νοήτω.
    http://www.capital.gr/forum/thread/6425438?messageId=6425438

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]