Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ έρχεται για τη... βρομοδουλειά


Ο ερχομός της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου δεν έχει να κάνει με το πολυδιαφημισμένο «τέλος των Μνημονίων». Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι αφελέστεροι των Ελλήνων.

Η επίσκεψη συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι Γερμανοί θέλουν τον εθνικό αποχρωματισμό της Μακεδονίας και τη διεύρυνση του χώρου της επιρροής τους στα Βαλκάνια - κάτι που δεν συμβαδίζει με το ελληνικό μονοπώλιο στη λέξη «Μακεδονία», στα εδάφη της και στο ιστορικό φορτίο που φέρει.

Γι’ αυτό έρχεται η Μέρκελ. Για να σιγουρευτούν οι Γερμανοί ότι η «βρομοδουλειά» που έχουν αναθέσει στους υπαλλήλους τους θα ολοκληρωθεί και ότι δεν θα προκύψουν απρόβλεπτα προβλήματα την τελευταία στιγμή.

Αυτό υποπτεύθηκαν πολλοί ακούγοντας για τη διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου (πιθανή ημερομηνία 10-11 Ιανουαρίου) στην Ελλάδα - μια υποψία που δεν απέχει από την πραγματικότητα. Εκείνες τις ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων και θα εκκρεμεί η κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τα λοιπά κομματικά στελέχη φαίνεται να μην καταλαβαίνουν πόσο αλγεινή είναι η εντύπωση που προκαλείται στην κοινή γνώμη από την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση των Γερμανών στα ελληνικά πράγματα, και το χειρότερο είναι ότι δείχνουν να μην τους ενδιαφέρει κιόλας!

Οι Ελληνες, όμως, έχουν αποδείξει με πράξεις ότι το ιερό όνομα της Μακεδονίας είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της συλλογικής τους ταυτότητας και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ σε τούτη τη συγκυρία δεν είναι τίποτε άλλο παρά πρόκληση.

Από το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο δεν λείπει και η καταχώριση με την περιγραφή της επονείδιστης πράξεως της υλοποίησης ξένων σχεδίων σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. Αυτή ακριβώς η λέξη αρμόζει και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην όλη συμπεριφορά των πολιτικών που σπεύδουν να ικανοποιήσουν τους ξένους και να ξεπουλήσουν τα όσια και τα ιερά της πατρίδας.

Τούτος ο βαρύς αλλά δίκαιος χαρακτηρισμός θα τους συνοδεύει για πάντα.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αυτή τη λέξη, που αρμόζει σε κάποιους πολιτικούς μας, γιατί δεν την αναφέρετε?...

    Και πάλι, οι 'φίλοι' μας οι Γερμανοί εργάζονται για το 'καλό' της Ελλάδας ...
    Να δούμε πότε θα ξυπνήσει αληθινά ο Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου25 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:27 μ.μ.

    Καλές οι διαπιστώσεις της προδοσίας ή του ξεπεσμού των πολιτικών μας, αλλά όταν δεν προτείνεται αντιδοτη δράση, είνα λόγος κενός. Σαν να μην υπάρχει. Ή μάλλον καλύτερα να μην υπάρχει, γιατί εθίζει στην παθητικότητα τον ελληνικό λαό. Τον έχουν τρελάνει τα μίντια (και τα ηλεκτρονικά) στις διαπιστώσεις, έχει παραζαλιστεί από τις πολλές διαπιστώσεις και δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μιας ρηξικέλευθης πράξης. Ούτε αυτοί που καθημερινα "διαπιστώνουν" μπορούν! Πολλοί, ακόμα χειρότερα, απλώς πουλάνε "διαπιστώσεις" και φυσικά δεν έχουν κανένα λόγο να χάσουν την απασχόληση η το εμπόρευμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου25 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:43 μ.μ.

    Σε αλλο άρθρο πρότεινα: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ! "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" της Γερμανίας εδώ στις 10 και 11 Ιανουαρίου έχει σκοπό τη δολοφονία της Ελλάδος. Οι αγωνιστές για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας, εδώ πρέπει να δώσουν τα ρέστα τους. Τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες στο πόδι με γαλάζια, ή στην ανάγκη κίτρινα, γιλέκα, παντού στην Ελλάδα. Ευκαιρία να σταλεί ένα Παγκόσμιο μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δε συναινεί σε αυτή τη βρωμερή συμφωνία. Κι αν έχουν κλείσει τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, εμείς οι Έλληνες πατριώτες, οι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι, πρέπει να γεμίσουμε όλους τους παράπλευρους δρόμους ασφυκτικά. Η "κυρία" αυτή πρέπει να βρεθεί μέσα σε κλοιό Ελλήνων και να εκτεθεί διεθνώς για τις πιέσεις που ασκεί στην πατρίδα μας στο θεμα αυτό. Αφήστε κάτω τα πλήκτρα. Ώρα για πόλεμο!
    Όποιος τώρα σιγήσει, όποιος τωρα δε σαλπίσει έγερση, αποδεικνύει ότι μέχρι τώρα έπαιζε θέατρο.
    Και δεν είναι μόνον για διαμαρτυρία οι λαοσυνάξεις μας και δήλωση ότι δε συμφωνούμε με τη συμφωνια αυτή, αυτό το έχουμε πράξει ήδη. Ειναι κυρίως για να παρεμποδίσουμε και να εκμηδενισουμε την επιρροη που θα ασκήσει η "σιδηρά" αυτή κυρία στον κ. Μητσοτακη, κ.θεοδωράκη και όλους τους Γερμανόφιλους βουλευτές. Δηλαδή όλους!

    Βλεπετε πλησιάζουν εκλογές και μια λαοθάλασσα "ψηφοφόρων" θα την υπολογίσουν πολυ οσοι στη ζωή τους έμαθαν μόνον να μετρανε ψηφαλάκια και....ευρουλακια! Και δυστυχώς για τη Ελλαδα, μονον τέτοιοι βρισκονται μέσα στη Βουλή των Ελληνων(;) Ας προσέχαμε, οι Έλληνες!

    Σωστή ή λάθος η πρόταση έγινε και ας υποστεί την οποιαδήποτε κριτική. Θα την στείλω και στις Παμμακεδονικές,οπότε ή θα τη δεχτούν ή θα την απορρίξουν με κάποια λογικά επιχειρήματα. Ίσως υπάρχει καλύτερη αντίδοτη πράξη, που δεν την έχω σκεφτεί.
    Όποιος έχει ιδέες ας τις γράψει εδώ. Ιδέες για πράξη όχι ευχολόγια ή κατηγόριες. Πια όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Λάθος, οδηγούν στον αφανισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Κατερίνα, πολύ καλή η πρόταση σου και μακάρι να την υιοθετήσουν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις.Ο Μητσοτάκης είναι στην αντιπολίτευση και μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση της αριστεράς με το να αποχωρήσει όλη η κοινοβουλευτική του ομάδα και οι αναπληρωματικοί, πράγμα που δεν το κάνει υπακούοντας στους Γερμανούς. Ο Θεοδωράκης είναι πιο επικίνδυνος αυτή την στιγμή γιατί πάλι υπακούοντας στον γερμανόφιλο θείο, μπορεί να υπογράψει και να περάσει η προδοτική συμφωνία. Σε αυτόν κυρίως πρέπει να σταλεί το μήνυμα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]