Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» πήγε περίπατο, μονόδρομος η ήττα


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Όταν μία κυβέρνηση δεν παράγει αφηγήματα , τα οποία να μπορεί να τα επιβάλλει επικοινωνιακά στους πολίτες τότε αρχίζουν τα πολιτικά «ζόρια». Όταν μάλιστα η ίδια κυβέρνηση χάνει ένα δήθεν ατού που εμφάνιζε σε περίοπτη θέση έναντι των αντιπάλων της, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Ο λόγος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία τους τελευταίους μήνες αδυνατεί από την μία να θέσει το δικό της πλαίσιο στη δημόσια ατζέντα και από την άλλη το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» έχει πάει περίπατο.

Η αλήθεια είναι ότι από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, η κυβέρνηση Τσίπρα Κάμμενου την τελευταία περίοδο , οι ήττες είναι απανωτές

Δεν είναι πρωτοφανές μία κυβέρνηση από ένα χρονικό σημείο και μετά να μην μπορεί να διαχειριστεί την λεγόμενη καθημερινότητα. Συνήθως σε όλες συμβαίνει κάπου στα μισά της δεύτερης τετραετίας.

Μία γρήγορη αναδρομή στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως ο κ. Τσίπρας έχει μπει ήδη στη λογική του να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα, αφού η δυστοκία στην επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν είναι πια εμφανής:


- Σκάνδαλο Novartis : Πρόκειται για την υπόθεση την οποία έκανε σημαία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Δεκάδες δημοσιεύματα στο φιλοκυβερνητικό τύπο με εξαιρετικά επιθετική φρασεολογία, επικοινωνιακές κορώνες για ευθεία εμπλοκή πολιτικών προσώπων που ορισμένες φορές μάλιστα έδιναν την εντύπωση πως η «πορεία τους προς τη φυλακή» ήταν θέμα ωρών.

Αποτέλεσμα; Επί της ουσίας μηδέν, αφού ακόμα και σήμερα τίποτα το εξαιρετικά μεγάλο έχει συμβεί, τουλάχιστον τέτοιου μεγέθους που θα άλλαζε το ροή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.

- Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, που μπορεί να άρχισε με μεγάλες φιλοδοξίες από την κυβερνητική πλευρά, επιχειρώντας να τονώσει το μεταρρυθμιστικό προφίλ του πρωθυπουργού σιγά σιγά όμως ο πήχης ολοένα και κατέβαινε, καταλήγοντας τελικά στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ορισμένοι είχαν σπεύσει να να προβλέψουν ότι το άνοιγμα του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας θα προκαλούσε ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ, κάτι που τελικά όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε αλλά αντιθέτως τείνει να προκαλέσει ανεπανόρθωτο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, έως και την πτώση του.

- Η υπόθεση Πετσίτη, η οποία μοιάζει να έχει αρκετά μεγάλη «ουρά», χωρίς μάλιστα μέχρι σήμερα κανείς εντός του Μεγάρου Μαξίμου να έχει δώσει κάποια πειστική απάντηση.

Η παρουσία των Υπουργών και βουλευτών της Κυβέρνησης στη συζήτηση για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη μοιάζει να επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες της Ν.Δ. για το ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την κορωνίδα της κυβερνητικής διαφθοράς, όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες μάλιστα θέτουν μία σειρά ζητημάτων, επιμένοντας ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δώσει καμία πειστική απάντηση για το γεγονός ότι:

1)διόρισαν στη ΔΕΠΑ έναν πρώην υπάλληλο του μεγαλύτερου οφειλέτη της.

2) διαπραγματεύονταν υπερκοστολογημένα οικόπεδα που είχαν υποθηκευτεί από τράπεζες και είχαν δεσμευτεί από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος

3)διόγκωσαν εξωφρενικά το χρέος της Elfe στη ΔΕΠΑ, μη εισπράττοντας τις οφειλές της όπως είχαν υποχρέωση από τις παλαιότερες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΠΑ

4) αντικατέστησαν τον ανώτατο δικαστή που πήγε να ελέγξει την υπόθεση

5)άφησαν την Elfe να μετατρέπεται σε ένα «κουφάρι» μεταβιβάζοντας τις εγκαταστάσεις της, τους εργαζομένους και τον εξοπλισμό της σε παρένθετες κυπριακές εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη

6)είχαν σχέσεις με τους δικηγόρους των off shore του κ. Λαυρεντιάδη, όπως ο κ. Αρτεμίου, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και ταξίδεψε με τον κ. Παππά σε εξωτικούς προορισμούς.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και δεν μπορεί να παράξει θετικά για εκείνη γεγονότα και ο πυρήνας της διακυβέρνησής της έχει πλέον τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Ήδη λοιπόν ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει μπει σε ένα μονοπάτι το οποίο έχει συνήθως μία κατάληξη.Την ήττα στις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]