Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ προς Τουρκία: Επιλέξτε ανάμεσα σε S-400 και F-35


Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αγοράς του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος ή να παραμείνει εταίρος στο ακριβότερο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, δήλωσε στο Bloomberg ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ινχόουφ.

«Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400», ανέφερε ο γερουσιαστής της Οκλαχόμα, σχολιάζοντας έκθεση του Πενταγώνου, η οποία προειδοποιεί ότι «η αμερικανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας ως μιας από τους οκτώ εταίρους, σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των S-400».

«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όμως οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. Εν κατακλείδι, η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Αν προχωρήσει στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν επιπτώσεις», τόνισε ο Iνχοούφ.


Εξάλλου το αμερικανικό Κογκρέσο έχει κλιμακώσει την πίεση προς τη Τουρκία μέσω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό στη Γερουσία από το περασμένο καλοκαίρι. Η νομοθετική πράξη επιβάλει νέους περιορισμούς στη παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που κλυδωνίζει τις σχέσεις της 'Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης αμερικανικών πόρων για τη μεταφορά των F-35 στη Τουρκία ή την παροχή οποιασδήποτε άλλης διευκόλυνσης μέχρι ο υπουργός Εξωτερικών να πιστοποιήσει ότι η 'Άγκυρα δεν θα αγοράσει ή δεν θα δεχθεί τη παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]