Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αποκάλυψη Δραγασάκη για το 2015, τη ρήξη και την υπαναχώρηση


Του Τάσου Ευαγγελίου

Στις 3 Ιουλίου του 2015 ο Πάνος Καμμένος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό». Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης αποκάλυψε πως οι λόγοι της υπαναχώρησης δεν ήταν οικονομικοί! Πόσο κοντά έφτασαν τη χώρα σε καταστάσεις μη ελεγχόμενες πριν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει με «καθαρό μυαλό»;

Ο κ. Δραγασάκης μίλησε χθες για «χάος», το οποίο θα μπορούσε να προέλθει αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεγε τη ρήξη. Τόνισε μάλιστα πως οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν «με δημοκρατικά μέσα» καθώς και ότι θα οδηγούσαν σε «απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και τους αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».

Αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς σκέψεις και σχεδιασμούς που δεν συνδέονταν με την οικονομική κρίση και που όπως όλα δείχνουν δεν εφαρμόσθηκαν μετά τις αποφάσεις που έλαβε με «καθαρό μυαλό» ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κορυφαίο στέλεχος και την περίοδο του 2015, έδειξε ότι το plan B δεν είχε βάση την οικονομία.

«Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε δεν ήταν στενά οικονομικός», είπε ο κ. Δραγασάκης, «αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα».


Το ενδεχόμενο ρήξης ήταν στις συζητήσεις των κλειστών κύκλων του Μαξίμου μέχρι τελευταία στιγμή. Ο φόβος της αντίδρασης και της «απονομιμοποίησης της κυβέρνησης και του Αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια» ήταν η αιτία που οδήγησε σε αλλαγή πλεύσης.

«Αριστερά, Κυβέρνηση και Ρεαλιστικές Ουτοπίες», ήταν το θέμα της εκδήλωσε που παρέστη ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος οφείλει πλέον να διευκρινίσει κατά πόσο αποτέλεσε μια ρεαλιστική ουτοπία αυτό το plan b και κατά πόσο η δήλωση τότε του Πάνου Καμμένου έδειχνε έναν άλλο δρόμο που είχε τεθεί προς συζήτηση αλλά τελικά η χώρα γλύτωσε την τελευταία στιγμή. Κυρίως μέσα από τα σαφή μηνύματα που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρα από τους Ευρωπαίους σε εκείνη την πολύωρη διαπραγμάτευση.

Η ομιλία Δραγασάκη έδειξε την άλλη πλευρά του νομίσματος. Και επαναφέρει στο προσκήνιο μια συζήτηση γύρω από πρακτικές και σχεδιασμούς που σήμερα Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου ξορκίζουν και αποφεύγουν να αναφέρουν στηλιτεύτοντας και εκθέτοντας με κάθε τρόπο όσους εκ των πρώην συντρόφων τους αναφέρονται στην περίοδο εκείνη. Και στις επαφές με Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα και άλλες χώρες για στήριξη σε ενδεχόμενη ρήξη.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]