Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Deutsche Bank, σκάνδαλα δίχως τέλος


Η γερμανική τράπεζα, η οποία έφτασε να έχει μόχλευση στα παράγωγα 1:100, όταν η Lehman Brothers χρεοκόπησε με περίπου 1:33 και με ζημία άνω των 500 δις $, θα είχε προ πολλού χρεοκοπήσει, εάν δεν ανήκε στη Γερμανία.

Η τράπεζα των σκανδάλων, η εγκληματική συμμορία κατά τη γερμανική αστυνομία, η Deutsche Bank, η οποία έχει πληρώσει περί τα 18 δις € σε πρόστιμα από το ξεκίνημα της κρίσης, ενώ τη βρίσκουμε παντού στον πλανήτη όπου γίνονται απάτες, είναι ακόμη μία φορά στην επικαιρότητα – αφού ερευνώνται όλα της τα γραφεία σε συνολικά έξι κτίρια από 170 ειδικευμένα στελέχη των γερμανικών αρχών, αυτή τη φορά για τη βοήθεια πελατών της να κρύψουν χρήματα σε παράκτιες εταιρείες και ξανά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (πηγή).

Η έρευνα οφείλεται σε στοιχεία που βρέθηκαν στα γνωστά μας Panama Papers, ενώ διεξάγεται από την εισαγγελία της Φρανκφούρτης και κατηγορείται το ΔΣ της τράπεζας, επειδή δεν εξασφάλισε ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου – κάτι που μοιάζει αστείο για έναν οργανισμό, εναντίον του οποίου έχουν υποβληθεί πάνω από 5.000 μηνύσεις σε διάφορες χώρες. Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά λίγες ημέρες από τότε που ξέπλυνε περί τα 150 δις €, από τα 230 δις €, για τα οποία κατηγορήθηκε η άλλη εντιμότατη χώρα, η Δανία και η DANSKE BANKη τράπεζα του κράτους που μας έκλεψε κυριολεκτικά το όνομα της φέτας, παράγοντας την σε μία άθλια ποιότητα από αγελαδινό γάλα.  

Παραδόξως και οι δύο αυτές χώρες, ειδικά η Γερμανία, η πρωταθλήτρια της απάτης και του μαύρου χρήματος, κατηγορούν την Ελλάδα για φοροδιαφυγή – όταν οι ίδιες ξεπλένουν τόσο ιλιγγιώδη ποσά και εξαπατούν συνεχώς τις αρχές! Όσον αφορά ειδικά τη Deutsche Bank, αυτή τη φορά ενοχοποιείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε παράκτιους φορολογικούς παραδείσους – ενώ πλέον αναρωτιέται κανείς εάν κάνει κάτι νόμιμο, μετά από τόσες πολλές παρανομίες.


Ολοκληρώνοντας η γερμανική τράπεζα, η οποία έφτασε να έχει μόχλευση στα παράγωγα 1:100 (δηλαδή για κάθε 1 € δικό της επένδυε 100 €), όταν η Lehman Brothers χρεοκόπησε με περίπου 1:33 και με ζημία άνω των 500 δις $, θα είχε προ πολλού χρεοκοπήσει, εάν δεν ανήκε στη Γερμανία – η οποία φυσικά δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μόλις το 2016 η έκθεσή της ήταν στα 42 τρις €, με το ΑΕΠ της Γερμανίας περί τα 3 τρις € (3,7 τρις $) και της Ευρωζώνης 14,6 τρις € (γράφημα) – οπότε καταλαβαίνει κανείς το ρίσκο πτώχευσης της για τη χώρα και για τη νομισματική ένωση.

AnalystTeam
Analyst



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]