Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο κίνδυνος για το Σύνταγμα


Από τον Κώστα Κατσαφάδο

Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να εργαλειοποιεί κάθε ζήτημα που απαιτεί διάλογο, συνεννόηση και συναίνεση. Θεωρεί ότι όλα εντάσσονται σε ένα κομματικό παιχνίδι και γι’ αυτό επενδύει στις ιδεοληψίες της, σε μια προσπάθεια να διχάσει και να πολώσει αποσκοπώντας σε μικροκομματικά οφέλη. Δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, επιχειρώντας να διχάσει τους Ελληνες σε προοδευτικούς και μη.

Αυτό έπραξε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποφασίζοντας στα... κρυφά, χωρίς καμία συνεννόηση και διάλογο με τα κόμματα, το ίδιο επιχειρεί να κάνει και με τη συμφωνία με την Εκκλησία και, ως συνεπακόλουθο των παραπάνω, την ίδια διαχείριση κάνει και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Δηλαδή, την πιο σοβαρή διεργασία, που αφορά τη διαμόρφωση του πλαισίου του καταστατικού χάρτη της Πολιτείας, την εντάσσει σε ένα μόρφωμα ιδεοληψιών, που το μόνο που θα πετύχουν είναι να χαθούν άλλα δεκαπέντε χρόνια για τη χώρα.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κρατήσει τη χώρα στο χθες και, σε μια εποχή που ο κόσμος τρέχει και αλλάζει, η Ελλάδα να παραμείνει σε αγκυλώσεις και σε νοοτροπίες που πλέον έχουν ξεπεραστεί. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να χάσουμε άλλη μια φορά το τρένο γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω της.


Δηλαδή, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν ότι έστω και τώρα πρέπει να αλλάξουμε το άρθρο για την ανώτατη εκπαίδευση, ώστε να πάψουν χιλιάδες παιδιά μας κάθε χρόνο να αναζητούν χώρα στην οποία θα πάνε για να σπουδάσουν. Να μπορέσουν να λειτουργήσουν επισήμως μη κρατικά πανεπιστήμια υπό τη δημόσια εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής, υψηλού κύρους.

Δηλαδή, στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν, εκτός από τη «διαρροή μυαλών» που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια του Μνημονίου, να συνεχίζουμε να διώχνουμε και όσους έχουν απομείνει;

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι ο τόπος να πηγαίνει σε εκλογές μόνο και μόνο γιατί η πολιτική συγκυρία βοηθάει ή δεν βοηθάει κάποιους; Πόσο ακατανόητο είναι για κάποιους ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε κανόνες καλής νομοθέτησης, ώστε να καταπολεμηθούν η κακονομία και η πολυνομία με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να μη χάνεται και ταλαιπωρείται ο πολίτης;

Γιατί πρέπει να χαθούν και άλλα χρόνια για να συμβούν ενδεικτικά όσα σας ανέφερα παραπάνω;

Το νέο Σύνταγμα πρέπει να είναι λιτό, χωρίς περιττές και αναχρονιστικές διατάξεις. Να εξασφαλίζει τη συνέχεια και κυρίως την αποτελεσματικότητα του κράτους, και να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]