Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νέοι και όχι οι βολεμένοι...


Μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- Έκρυθμη η κατάσταση

Ένταση επικρατεί στον μαθητικό χώρο για τις καταλήψεις για το Μακεδονικό, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί έκρυθμη καθώς σε αυτές τις καταλήψεις αντιδρούν μαθητικές οργανώσεις που τις κατηγορούν ότι υποκινούνται από εθνικιστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια κόντρα σε αυτές τις καταλήψεις.
«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας».

Στην ίδια συγκέντρωση καλεί και το «BLOCO Μαθητών- Μαθητριών».
«Η γνήσια αγάπη για την πατρίδα και οι μάχες για ελευθερία δεν έχουν σχέση με τις αξίες της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αντιληφθούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι οι τύποι με την σβάστικα καπηλεύονται διαχρονικά την έννοια του πατριωτισμού, ενώ αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της χώρας», τονίζει η ανακοίνωση του «BLOCO Μαθητών- Μαθητριών».
Στοχοποίηση καθηγητών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ σε ανακοινωθέν κάνει λόγο για στοχοποίηση καθηγητών (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) «που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό».

Παραδόξως ο ΟΛΜΕ ξέχασε να αναφερθεί στις πάρα πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικών που άσκησαν φραστική και ψυχολογική πίεση στους μαθητές, φθάνοντας στο σημείο να τους αποκαλέσουν "φασίστες" (μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί η ορθή απόδοση της λέξης "φασισμός", για να σταματήσουν οι νεολογισμοί που προσπαθούν να στηρίξουν τον διεθνή φασισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της "Νέας Εποχής";)...
Και μπορεί αυτή η "στάση" μερίδας των καθηγητών, του τύπου και πολιτικών κομμάτων, να καλύπτεται από την επικρατούσα "πολιτική ορθότητα", τυγχάνει όμως να αντικρούει στην ιστορική πραγματικότητα. Δυστυχώς για όσους διαμαρτύρονται, η ιστορία γράφεται πάντα από τους νέους επειδή οι μεγαλύτεροι έχουν κουραστεί (ή έχουν βολευτεί) και δεν επιθυμούν να δώσουν "άλλους" αγώνες...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]