Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αδρανείς πυρήνες του Ταγίπ Έρντογαν στην Ευρώπη: Έχει στείλει εκτελεστές και στην Κύπρο;


Του Σενέρ Λεβέντ

Η Τουρκία εκστομίζει απανωτές απειλές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Απειλές για το φυσικό αέριο. Κάθε τόσο ο Ταγίπ Έρντογαν λέει «δεν θα το επιτρέψουμε». Βρίσκει «πολύ επικίνδυνες» τις συμπεριφορές της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η πολιτική ηγεσία στην τουρκοκυπριακή πλευρά προβαίνει σε δηλώσεις που υποστηρίζουν τα λόγια του Έρντογαν και κάνει ανοικτά λόγο για «κίνδυνο πολέμου». Είμαι πολύ περίεργος για το μέχρι πού θα φτάσουν αυτές οι απειλές. Πώς θα καταλήξουν.

Εσείς δεν είστε περίεργοι; Είναι μπλόφα; Είναι σοβαρές; Στο νότιο τμήμα της Κύπρου υπάρχουν κάποιοι που το λαμβάνουν στα σοβαρά αυτό και προειδοποιούν τον Αναστασιάδη. Εκείνοι που απευθύνουν αυτές τις προειδοποιήσεις προσπαθούν ταυτόχρονα να πείσουν την ηγεσία και την κοινότητα ότι δεν είναι δυνατό να γίνει εξόρυξη του φυσικού αερίου χωρίς συμφωνία με την Τουρκία.

Από πού πηγάζουν οι ανησυχίες τους ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ αυτές τις απειλές; Δεν ξέρουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κουνηθεί χωρίς να ανάψουν το πράσινο φως η Αμερική και η Αγγλία; Ή μήπως δεν εμπιστεύονται την Αμερική και την Αγγλία;

Ας πούμε ότι το ξέρουν και φοβούνται άλλα πράγματα. Η σύγκρουση δεν μπορεί να ξεσπάσει και στην ξηρά και όχι μόνο στην θάλασσα; Στην Κύπρο υπάρχουν αναμφίβολα σαράντα χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες. Το σημερινό κλίμα στο νησί είναι πολύ πιο ανοικτό σε προκλήσεις όσο ποτέ άλλοτε. Δεν επηρεάζει την δραστηριότητα στην θάλασσα η στρατιωτική κινητικότητα στην ξηρά; Ο Ταγγίπ Έρντογαν διαθέτει πολύ ευνοϊκές δυνατότητες γι’ αυτό.


Τις προάλλες προέβη σε πολύ εντυπωσιακές δηλώσεις ο ταγματάρχης Τζαφέρ Τόπκαγια, που είναι πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, ο Τζαφέρ Τόπκαγια υπηρετούσε στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Συνελήφθη στην Τουρκία. Έμεινε 1,5 χρόνο στην φυλακή. Ύστερα αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Και μόλις βγήκε από την φυλακή κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κοιτάξτε τι λέει ο Τόπκαγια: «Ο Έρντογαν διαθέτει αδρανείς πυρήνες στην Γερμανία»! Μια αξιόπιστη πηγή του είπε ότι η ένοπλη παραστρατιωτική ομάδα του Έρντογαν SADAT ετοιμάζεται να κάνει επιχειρήσεις στην Γερμανία. Και όχι μόνο στην Γερμανία. Και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οργανώθηκαν πολύ καλά, λέει, κυρίως στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία. Εργάζονται σε συντονισμό, λέει, με μιαν συμμορία που ονομάζει τον εαυτό της “Osmanen Germania” (Γερμανοί Οθωμανοί).

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Ο Έρντογαν δεν διαθέτει αδρανείς πυρήνες στην Κύπρο; Πυρήνες που είναι έτοιμοι να περάσουν σε δράση με ένα νόημα; Στον βορρά. Στον νότο. Παντού. Όλοι γνωρίζουν ότι ενεργεί προς την κατεύθυνση των οδηγιών του Έρντογαν και το Ισλαμικό Κράτος, που είναι μια από τις πιο αιματηρές συμμορίες των ημερών μας.

Θα προκληθεί αναστάτωση σε περίπτωση που κατευθυνθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Κύπρο! Παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε πολλές φορές το δίκτυο πρακτόρων-συμμοριών που έστησε ο Έρντογαν στην Γερμανία, η γερμανική κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια. Όλες οι ανακρίσεις έκλεισαν η μία μετά την άλλην.

Τις προάλλες ρώτησα έναν φίλο που είναι ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής και Τουρκίας: «Γιατί η Ευρώπη συμπεριφέρεται ενσυνείδητα ωσάν να μην γνωρίζει την οργανική σχέση του Έρντογαν με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό; Μήπως επειδή δεν αφήνει τους πρόσφυγες να πλησιάσουν τις πόρτες της Ευρώπης και κάνει καλά την δουλειά του φρουρού;»

«Δεν είναι μόνο αυτό», είπε, «φοβούνται ότι θα ενεργοποιήσει τις συμμορίες που διαθέτει στην Ευρώπη». Πω πω! Άρα δεν είμαστε μόνο εμείς στην Κύπρο όμηροι της Τουρκίας. Είναι όμηρος και η Ευρώπη.

Τώρα σκέφτομαι. Μήπως φοβούνται τους αδρανείς πυρήνες του Έρντογαν και εκείνοι που προσπαθούν να πείσουν την ηγεσία και την κοινότητα στο νότιο τμήμα της Κύπρου ότι δεν είναι μπλόφα οι απειλές της Τουρκίας και ότι δεν θα είναι δυνατή η εξόρυξη του φυσικού αερίου χωρίς συμφωνία με την Τουρκία; Ή μήπως λέγοντας ότι είναι σοβαρές οι απειλές της Τουρκίας, το κάνουν για να αναγκάσουν τον Αναστασιάδη σε μια λύση υπό τις συνθήκες που επιθυμεί η Τουρκία;

Μετά την επιστροφή του από την Άγκυρα, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε ότι «άκουσα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από τον Τσαβούσογλου». Όμως δεν είπε τι άκουσε. Μόνο υπαινίχθη. Μετά από αυτά που άκουσε, λέει, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί που περιφέρονται για τον Αναστασιάδη. Ο Αναστασιάδης συζητά με την Τουρκία την συνομοσπονδία ή τα δύο κράτη, λέει. Τα συζήτησε αυτά με τον Τσαβούσογλου, λέει.

Το κέφι του Τσαβούσογλου πρέπει να κρατάει καλά. Μην τον ματιάσω! Κατάφερε να αναστατώσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και να υποκινήσει καβγά ανάμεσα στον Αναστασιάδη και τον Κυπριανού. Ο Τσαβούσογλου είναι σαν μάστορας του θεάτρου σκιών, του Καραγκιόζη και του Χατζιαβάτη. Στο σχοινί που βρίσκεται στο ένα του χέρι είναι ο Αναστασιάδης. Στο άλλο του χέρι ο Κυπριανού! Φαίνεται ότι έμεινε κληρονομιά στους Οθωμανούς η γνωστή βυζαντινή ίντριγκα! Όχι στους Ελληνοκύπριους!

Περιοδεύουν εξήντα πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο. Στην δε ξηρά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Δεν γίνεται να στρέψουμε τα μάτια μας από τον ορίζοντα και να κοιτάξουμε λίγο αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας;

Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]