Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν αρέσετε πια Αλέξη μου


Λίγο πριν τις εκλογές του 1989, ο Ανδρέας συγκάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν τους λόγους που η κυβέρνηση και το κόμμα τους ήταν σε ελεύθερη πτώση. Κι αφού τα στελέχη (Λαλιώτης, Άκης, Γεννηματάς, κλπ) έκαναν τις μακρόσυρτες και βαθυστόχαστες πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις τους, ήρθε η σειρά της Μελίνας: «Δεν αρέσουμε πια Πρόεδρε», είπε και έληξε η συνεδρίαση. Τα ‘χε πει όλα.

Το απόφθεγμα της ήταν βέβαια καθαρά γυναικείο, διόλου κοινωνιολογικό, οικονομικο-ταξικό ή μαρξιστικό. Στηριζόταν στην απλή παρατήρηση, στο ένστικτο και στην οξυδέρκεια. Ήταν παραλλήλως μια διαπίστωση βυθισμένη στην απογοήτευση, καθώς η Μελίνα ήξερε καλά πως όταν κάποιος/α πάψει να αρέσει, κανένα καλαφάτισμα δεν είναι ικανό να αναγεννήσει τον πόθο του/ης απέναντι.

Ο Αλέξης λοιπόν που τόσο πολύ συνηθίζει να αντιγράφει τον Ανδρέα, καλά θα κάνει να αντιγράψει μια φορά και την Μελίνα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς για να αποκτήσει μια κάποια επαφή με την σκληρή πραγματικότητα. Διότι παρά την τσουλήθρα μέσα στην οποία ταξιδεύει προς τα εκλογικά τάρταρα, τον βλέπω πολύ άνετο και χαρούμενο τον Αλέξη αυτό τον καιρό και δεν επιτρέπεται τέτοια εξωπραγματική ευδαιμονία σε πρωθυπουργό προερχόμενο από τον απλό λαό κι όχι απ’ τα τζάκια.


Βεβαίως δεν μπορεί ένας αριστερός να περιπέσει σε πολιτική κατάθλιψη σαν αυτή της Μελίνας, απαγορεύεται από τον ίδιο τον πυρήνα της κοσμοθεωρίας του. Ένας αριστερός είναι ιδεολογικά υποχρεωμένος να είναι αισιόδοξος (μου το θύμισε προχθές το κείμενο του Σιδέρη) καθότι η ιστορική εξέλιξη είναι νομοτελειακά με το μέρος του. Όμως ο μαρξισμός δεν υποχρεώνει τον οπαδό του να είναι και ντιπ φευγάτος, δεν του απαγορεύει τέλος πάντων την επαφή με την πραγματικότητα, οπότε καλό θα είναι να καταλάβει ο πρωθυπουργός μας ότι έπαψε πια να αρέσει. Έτσι απλά.

Παρά την κυβερνητική «εαρινή επίθεση», οι δέκα μονάδες διαφορά ΝΔ-Σύριζα παραμένουν. Ο Κυριάκος συνεχίζει να φλερτάρει με την αυτοδυναμία κι ας σφυρίζουν γύρω μας δεκάδες εκατομμύρια ψάχνοντας ψηφαλάκια ν’ αγοράσουν κι ας μεγαλώνουν οι ουρές των συμβασιούχων του δημοσίου. Τρεις δημοσκοπήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσαν ξανά το αμετακίνητο του πολιτικού μας σκηνικού, επαναπιστοποίησαν την πορεία του Αλέξη προς την αναπότρεπτη ήττα. Κανένα μακιγιάζ, κανένα πλουσιοπάροχο δωράκι δεν είναι πια ικανό να μετατρέψει το σπασμένο γυαλί σε απαστράπτον κρύσταλλο.

Μάλλον έφθασε η ώρα να πάρουν και το τελευταίο μάθημα τους, από τις μάζες που παραμύθιασαν και των οποίων τα ταπεινότερα ένστικτα χάιδεψαν με αισχρό τρόπο. Η ύλη του τελευταίου αυτού μαθήματος είχε ειπωθεί από κορυφαίο υπουργό το 2004, όταν ο Σημίτης μοίρασε στην ΔΕΘ πέντε δις ευρώ δίχως να κερδίσει ούτε μια δημοσκοπική μονάδα: «Και τα πήραν και μας έχεσαν» είχε πει πικρόχολα.

Δ. Καμπουράκης
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΖΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΥΗ ΣΟΥ
    ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ;
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ;
    ΑΥΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ;

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;
    ΜΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ;
    ΡΕ ΓΙΑ ΔΕΣ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ
    ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΠΑΣΟΚΙΑ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ;
    ΠΩΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!!!

    ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο """"ΔΕΞΙΟΣ""""", (έτσι δεν τους λένε οι δημοσιογραφίσκοι τους ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ πασοκους πασοκους ;, πρώτη φορά αριστερά δεν μας λένε;)
    ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΛΙΜΠΕΡΑΛ...ΗΤΕΣ!!!

    Από τα ψηλά εκατομμύρια στα αζήτητα των πενήντα μελών λιμπεραλ ...ητών.
    Ε ρε πως αλλάζουνε οι καιροί.
    Και πούσαι ακόμα ...
    Οταν θα καταλάβουν οι Ελληνες την προπαγάνδα των πασοκων ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!
    Όταν θα καταλάβουν πως είναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!
    ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ!!!

    Η Αριστερά σε μισεί. Ενέργησε αναλόγως.
    http://redskywarning.blogspot.com/2017/02/blog-post_73.html

    ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΟΦΛΗΣΕ!
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
    ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΘΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]