Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία προχωρά σε εθνοκάθαρση του Ελληνικού στοιχείου


Η σκανδαλώδης αποφυγή της Ελλάδας να προστατεύσει τους Έλληνες της Αλβανίας, αποθρασύνει Αλβανούς πολιτικούς και φορείς

Μου έτυχε η ευκαιρία να γράψω κι άλλες φορές, ότι όταν μιλούμε για εθνοκάθαρση, δεν είναι απαραίτητο να έρχεται στο νου μας μόνον η αιματοβαμμένη μάχαιρα του κατακτητή, εναντίον μιας αλλοεθνούς κοινότητας. Εθνοκάθαρση, δηλαδή εξάλειψη μιας εθνότητας σε περιοχή που ελέγχεται από άλλο κράτος, επιτυγχάνεται και με πολιτικά μέσα.

Αυτό που συνέβη στην κομμουνιστική Βουλγαρία, όταν ο Ζίβκοφ απέτρεπε τη σύναψη γάμων μεταξύ μελών της ίδιας κοινότητας, με την υποχρέωση όπως ένας των συζύγων να είναι Βούλγαρος. Απάνθρωπο μέσον κατά αλλογενών, αλλά ούτε οι ημέτεροι ψευτοανθρωπιστές της Αριστεράς, ούτε οι εφησυχάζοντες αστοί προέβησαν σε κάποιας μορφής διαμαρτυρία.

Η ευθύνη του αστικού κράτους της Ελλάδας είναι μεγάλη, επειδή με την αβελτηρία του χάθηκε η ελληνική κοινότητα στην Βουλγαρία, από ομογενείς που είχαν παραμείνει κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, όπως έμειναν στην Ελλάδα και πολλοί Βούλγαροι, που μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων εμφανίστηκαν ως "Μακεδόνες".

Μάλιστα δε, ενώ στην κομμουνιστική Βουλγαρία εφαρμοζόταν πολιτική αφομοίωσης των Ελλήνων, στην Ελλάδα οι παραμείναντες Βούλγαροι είχαν την εύνοια του αστικού καθεστώτος, επειδή ήσαν αντικομμουνιστές. Ο ίδιος συνάντησα πολλούς στην Δυτική Μακεδονία, με μπρελόκ, όπου στην μια πλευρά υπήρχε η εικόνα του σήματος της 21ης Απριλίου, και από την άλλη η φωτογραφία του τέως Βασιλιά της Ελλάδας. Άλλωστε, εξ αυτού του λόγου η μεταπολεμική Ελλάδα τους άφησε να διαβιούν στα σύνορα με εχθρικά κράτη.


Μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, με την ελληνική πολιτεία να αδιαφορεί, εκφοβιζόμενη ίσως από τους δήθεν προοδευτικούς, οι οποίοι συνηγορούν ακόμη και τώρα στην ανθελληνική προπαγάνδα, που μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, επανεμφανίζεται δριμύτερη.

Πολιτική εθνοκάθαρσης ακολουθεί και η Αλβανία, με τα πράγματα να χειροτερεύουν κάθε μέρα που περνά. Η σκανδαλώδης αποφυγή της Ελλάδας να προστατεύσει τους Έλληνες της Αλβανίας, αποθρασύνει Αλβανούς πολιτικούς και φορείς, οι οποίοι επαυξάνουν τις πιέσεις εναντίον των Ελλήνων, ώστε αυτοί να υποχρεωθούν είτε να γίνουν εξωμότες, όπως συνέβη με πάρα πολλούς ελκυσθέντες από τα οφέλη της εξουσίας, είτε να εγκαταλείψουν την Αλβανία.

Στην ιστοσελίδα Himara, παρατέθηκε το κείμενο κάποιου εκ των πολλών Αλβανών που κηρύσσουν τον ανθελληνισμό, και ο οποίος είτε εξ ιδίας πρωτοβουλίας, είτε όμως πολύ πιθανόν λειτούργησε ως "λαγός", απαιτεί την αφαίρεση του δικαιώματος των Ελλήνων, που έχουν από τις Διεθνείς Συνθήκες, να αποτελούν εθνική ελληνική κοινότητα, και να μεταβληθούν… σε γλωσσική μειονότητα, χάνοντας όλα τα δικαιώματά τους. Γράφει:

«Η λέξη μειονότητα δεν είναι δύσκολο να ερμηνευτεί γιατί μεταφράζεται εύκολα, που σημαίνει μειοψηφία. Το πρόβλημα μένει στη λέξη "εθνική", με την οποία γίνεται κατάχρηση. Οι εξτρεμιστικές εθνικιστικές ομάδες, την έννοια αυτής της λέξης, που συμπεριλαμβάνει μια καθορισμένη ομάδα ανθρώπων που ομιλούν την ίδια γλώσσα με τα ίδια έθιμα και θρησκευτικές πεποιθήσεις, τους συνάπτουν και την ορολογία "εθνική", "αυτόχθων" για να απαιτήσουν ότι αυτή η εθνότητα ζει στα δικά της εδάφη…

» Και η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να τροποποιήσει νομικά την ερμηνεία και να αποκαλέσει "γλωσσική μειοψηφία" όλες τις εθνικές ομάδες που ζουν στα χωριά μέσα στα χώρο της Αλβανικής Δημοκρατίας και που έχουν την ίδια γλώσσα και τα ίδια ήθη και έθιμα…

» Αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν κερδίσει οι Αρβανίτες στην Ελλάδα, ούτε οι Αρναούτες στην Τουρκία. Φτάνει η αλβανική Κυβέρνηση να το ζητήσει επίσημα σύμφωνα με τις Διεθνές και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις αυτό το δικαίωμα για τις γλωσσικές μειονότητες στην Ελλάδα και Τουρκία, οι Αλβανοί επίσημα θα μεταχειριστούν και την αλβανική ως δεύτερη γλώσσα, χωρίς να στενοχωρηθούν από τις πιέσεις των υπερεθνικιστών...», γράφει.

Δεν κρύβω τον φόβο μου, ότι θα επιτευχθούν κάποια στιγμή αυτά τα αιτήματα, δεδομένου του ενδιαφέροντος πολιτικών μας να διατηρηθούν στην εξουσία, πάση θυσία, ακόμη και εις βλάβη του εθνικού συμφέροντος.

Ο Μακεδών
Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-alvania-prochori-se-ethnokatharsi-tou-ellinikou-stichiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]