Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί βολεύει την Τουρκία να μην ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Αναρωτιούνται πολλοί στην Ευρώπη γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει δεξιό ή εθνικιστικό ισχυρό κόμμα, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η απάντηση είναι απλή. Το σύστημα ξέρει τι κάνει. Για να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όσο του είναι χρήσιμος, μπλόκαρε τον χώρο της δεξιάς με την Χρυσή Αυγή. Και την κρατά όμηρο, με την δίκη που θα κρατήσει τόσα χρόνια, όσο και το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη.

Έτσι, και χώρος για υγιές δεξιό κόμμα δεν υπάρχει, και η Χρυσή Αυγή είναι ξεδοντιασμένη. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Κι αν συμβεί, φροντίζουν να επαναφέρουν πάλι τα πράγματα στην πορεία που καθόρισαν.

Ο Επίτροπος για την Διεύρυνση στην Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, δήλωσε πως «Δεν είναι ρεαλιστικό να γίνει η Τουρκία μέλος σε μια προβλέψιμη ημερομηνία. Θα είναι πιο ειλικρινές Τουρκία και Ε.Ε. να τερματίσουν τις ενταξιακές διαδικασίες και να αναζητήσουν νέους μακροπρόθεσμους κοινούς δρόμους».

Η πρόταση είναι αυτή ακριβώς που βολεύει την Τουρκία. Η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ενταχθεί στην Ε.Ε. Με μια ειδική σχέση, όπως έχει η Ελβετία και άλλες χώρες, θα απολαμβάνει πολλά από τα θετικά της Ε.Ε., απαλλασσόμενη από την υποχρέωση να προσαρμοστεί προς τα κράτη δικαίου.


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Άλφα, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός στους Βουλιαράτες καθώς και για την δήλωση της μητέρας του Κατσίφα ότι «δεν έχει υπάρξει καμία βοήθεια από τον Τσίπρα», ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο της μητέρας του Κατσίφα, αλλά τόνισε ότι ο διάλογος με την Αλβανία πρέπει να συνεχισθεί.

Βεβαίως και πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, αλλά με ποιους όρους; Να μας κουνά συνεχώς το δάχτυλο ο ψυχασθενής -με πιστοποιητικό ιατρού- Έντι Ράμα, να καθυβρίζει τους Έλληνες [«η Ελλάδα έχει και γουρούνια και γαϊδούρια»] και οι Έλληνες διαπραγματευτές να σκύβουν το κεφάλι, σκουπίζοντας το φτύσιμο; Με τέτοιες συνθήκες θα γίνει ο διάλογος;

Με ψήφους 10 υπέρ, 5 κατά, και μία αποχή, η Επιτροπή Συνταγματικών Θεμάτων ενέκρινε την πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του κράτους από "Ρεπούμπλικα Μακεντόνια - Δημοκρατία της Μακεδονίας" σε "Ρεπούμπλικα Σέβερνα Μακεντόνια"- "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", σε κάθε αναφορά του Συντάγματος, εκτός από το άρθρο 36 το οποίο έχει ιστορική πτυχή.

Θα το δεχθεί αυτό η Ελλάδα; Είναι το άρθρο που μιλά για τους "απελευθερωτικούς αγώνες των Μακεδόνων". Και εννοεί την ανταρσία του ΚΚΕ κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, που οδήγησε στα μετέπειτα γεγονότα, όπου αρκετοί Σλάβοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα μας, και τώρα ζητούν την περιουσία τους.

Από την Ελλάδα στα Σκόπια. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όρισε την Κίθ Μαίρη Μπερν, ως νέα επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια. Η είδηση μεταδόθηκε από τον νυν πρέσβη στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι στο Twitter. Η Μπερν, προς το παρόν είναι αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Γουρούνια και γαϊδούρια είναι οι Έλληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα, και οι χαρακτηρισμοί συνοδεύτηκαν από απίστευτο κλίμα τρομοκρατίας. Το αυτί του Τσίπρα δεν ιδρώνει, μια και τα "γαϊδούρια" δεν τον ψηφίζουν. Εδώ υπέγραψε ο ίδιος μια επαίσχυντη συμφωνία για τον ελληνισμό, για τους Βορειοηπειρώτες θα νοιαστεί;. Αν είναι για τον Ρουβίκωνα…

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]