Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ο Τσίπρας προτιμά να μείνει στην καρέκλα, έστω και αν στο τέλος έχει προσφέρει γι' αυτή ακόμα και τα πιο αθέατα μέρη της πιο κρυφής ενδυμασίας του, με το να προσπαθεί να γυρίσει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνησή του, με βροχή εξαγγελιών: προσλήψεων, αναδρομικών, φοροελαφρύνσεων και πολλών άλλων κακουχιών, που μάλλον αργά σκέφθηκε να προσφέρει... με αποτέλεσμα να αποδείξει περίτρανα πλέον το πόσο πολύ του άρεσε και εξακολουθεί να του αρέσει... να το παίζει πρωθυπουργός. Έστω και αν έχει ανακηρυχθεί ως ο χειρότερος από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Έχοντας ως κύριο μέλημα τα προεκλογικά δωράκια-παροχές, ώστε να ξεχαστεί το κυβερνητικό... αλαλούμ με πρωταγωνιστές τους Καμμένο και Κοτζιά, ο Αλέξης ο Τσίπρας επιχειρεί να αντιστρέψει το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα των τελευταίων εβδομάδων.

Με έμφαση στις προσλήψεις για δημοσίους υπαλλήλους το 2019 και το 2020, στη δήθεν αποκατάσταση σειράς αδικιών που υπέστησαν οι πολίτες λόγω της ύφεσης, αλλά και κλείνοντας το μάτι στους μικρομεσαίους, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει με το γνωστό του στυλ να βγει επικοινωνιακά στο προσκήνιο και να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Όμως με τη συμφωνία που έκανε με τον Αρχιεπίσκοπο... που είναι του χεριού του, ουσιαστικά βάπτισε τους ιερείς... υπαλλήλους της εκκλησίας. Τους αφαίρεσε δηλαδή τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, ενώ από την άλλη το κράτος... πληρώνει την εκκλησία για να τους πληρώσει εκείνη με τη σειρά της. Ο σκοπός βέβαια δεν ήταν άλλος από το να ελευθερώσει 10.000 θέσεις ΔΥ και να τις καλύψει με προσλήψεις ημετέρων, οι οποίοι θα έχουν μία και μοναδική υποχρέωση - να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη των εκλογών, μέσα από τις τάξεις του...


Οι εξαγγελίες σκοπό έχουν έναν και μοναδικό: να καλύψουν με μαγικό τρόπο τα πολλά ενδοκυβερνητικά προβλήματα που τον ταλανίζουν. Επιθυμεί να εμφανιστεί ως εκείνος που νιώθει τους πολίτες και διορθώνει τις αδικίες και τα λάθη εις βάρος των πολιτών, ενώ, από την άλλη, το μήνυμα που στέλνει στο ακροατήριό του είναι ότι μπορεί η κυβέρνησή του να ψήφισε νέο μνημόνιο λόγω ανάγκης, αντί να "σχίσει" τα παλιά, τώρα όμως που η χώρα βγήκε από αυτά ο ίδιος προχωρά σε διορθωτικές ενέργειες που σκοπό έχουν να δώσουν ελπίδα.

Πρώτη-συμβολική κίνησή του άλλωστε ήταν η ψήφιση από τη Βουλή της καταβολής των αναδρομικών στους ενστόλους, που καταδεικνύει εξίσου τον τρόπο διαχείρισης με τον οποίο επιλέγει το Μαξίμου να μπει στην προεκλογική κούρσα. Παίρνει δηλαδή με τετραπλή αφαίμαξη των συντάξεων από τους απόστρατους... για να επιστρέψει χρωστούμενα, λόγω του ΣτΕ, στους εν ενεργεία αξιωματικούς στην πλάτη των αποστράτων, η πλειονότητα των οποίων δεν διάκειται φιλικά προς το κόμμα του!

Με πολλή προσοχή και λεπτούς χειρισμούς αναφέρθηκε τόσο στον κυβερνητικό εταίρο, καθώς και στον τέως υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας για τον πρώτο πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πορεία της κυβέρνησης και θα τη στηρίξει, ενώ του Κοτζιά του χρυσώνει το χάπι, αφού όπως τονίζει: "Ναι μεν μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, αλλά κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για έλλειψη εντιμότητας και πατριωτισμού".

Από την άλλη, στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι σε κάθε περίπτωση να εκθέσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να ασκήσει πιέσεις στο Κίνημα Αλλαγής, μέσω των ΠαλαιοΠασόκων-ΝεοΣυριζαίων, που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, ιδιομορφίες και τρόπους προσέγγισης.

Ο σκοπός ευδιάκριτος: Επιδιώκει αμφότερα τα δύο πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και μάλιστα σε ονομαστική ψηφοφορία, επαναφέροντας όμως από την άλλη τις διαχωριστικές γραμμές, αναφέροντας στην τελευταία του συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ πως η μόνη περίπτωση να συνεχιστεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό Σύστημα... τύπου Πινοσέτ και απόλυτα μέτρα ΔΝΤ!

Βέβαια, δεν έμεινε εκεί, αλλά σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό προγραμματισμό, μέχρι τέλους του 2018 αυτά που θα έρθουν προς ψήφιση είναι τα κάτωθι: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους επιχειρηματίες, μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10% έως 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά το 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% το 2020...

Υπόσχεται δηλαδή... "λαγούς με πετραχήλια", με το κλίμα πλέον να θυμίζει έντονα προεκλογικό, έπειτα και από το κυβερνητικό βατερλό το φετινό -εφιαλτικό για τους πολίτες- καλοκαίρι, και βάζει πλέον επί τάπητος όλα σχεδόν τα ανοικτά ζητήματα. Ενδόμυχα όμως συνεχίζει να έχει τις ίδιες στοχεύσεις - να διατηρηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία και με κάθε κόστος, αδιαφορώντας πλήρως για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το Όρνεο το ξέρετε;ποιά είναι η διαφορά;οι επόμενες εκλογές έτσι όπως έχει η οικτρά κατάσταση μας, βγάζει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη αφού το πολιτικό μας σύστημα είναι η οικογενειοκρατία, δυστυχώς.Αν τελικά προσλάβει 10.000 κομματόσκυλα, περιμένω την άμεση απόλυση τους και όχι την απόλυση αυτών που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ είτε του γραπτού διαγωνισμού είτε της μοριοδότησης και εργάζονται 15 χρόνια σε Δήμους, υπουργεία δηλ. στον καθαρά δημόσιο τομέα. Για τις ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ που εκεί είναι η ρουσφετολογία ας κάνει ότι θέλει, δεν μπορώ να πληρώνω αυτούς τους υψηλόμισθους που είναι εκτός ενιαίου μισθολογίου, εκτός ΕΟΠΥΥ κλπ.
    Μπορείς Κυριάκο ή και εσύ είσαι μια από τα ίδια με τους κομματικούς; αυτή την εντύπωση έχουμε, ότι όλοι είστε ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]