Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταξιδιωτική οδηγία Βερολίνου για τους γερμανούς που επισκέπτονται την Τουρκία


Προσέξτε τι γράφετε στα Social Media θα πάτε φυλακή

Με επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του για τους Γερμανούς που επισκέπτονται την Τουρκία, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει σε αυστηρό τόνο ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν εκφράζονται επικριτικές απόψεις για την τουρκική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
«Ακόμη και απόψεις οι οποίες, σύμφωνα με την γερμανική αντίληψη περί Δικαίου, καλύπτονται από την ελευθερία της έκφρασης, μπορούν στην Τουρκία να αποτελέσουν αφορμή για ποινική διαδικασία», 
επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει ότι αρκεί ακόμη και ένα «like» στο κείμενο κάποιου άλλου με τέτοιο περιεχόμενο, ενώ ενημερώνει τους πολίτες ότι και μη δημόσια σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μέσω ανώνυμης καταγγελίας στις τουρκικές αρχές, διαβιβάζονται στις τουρκικές δικαστικές αρχές.

Σε περίπτωση καταδίκης για «προσβολή του Προέδρου» ή «προπαγάνδα για τρομοκρατική οργάνωση», οι υπεύθυνοι κινδυνεύουν με πολυετή κάθειρξη, ενώ άλλες συλλήψεις στηρίζονται στην υποψία διασύνδεσης με οργανώσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται στην Τουρκία τρομοκρατικές, όπως η οργάνωση του Γκιουλέν.


Τις περισσότερες φορές, επισημαίνεται στην οδηγία, τα μέτρα αυτά αφορούν Γερμανούς οι οποίοι διατηρούν στενές προσωπικές και ιδιωτικές σχέσεις με άτομα στην Τουρκία ή κατόχους και της τουρκικής υπηκοότητας.

Αντιδρώντας στην επικαιροποίηση της οδηγίας, ο πρώην αρχηγός των γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει ότι «δυστυχώς όλα αυτά αφορούν» και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που «ακολουθούν» τον ίδιο.
«Ο Ερντογάν καταστρέφει την ελευθερία της γνώμης όπου μπορεί. Στο τέλος είναι ελεύθερες μόνο οι σκέψεις. Κακό αυτό»,
προσθέτει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]