Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «τιμωρία» Κοτζιά και το... φτάρνισμα Τσαβούσογλου


Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται... ζεστό.

Τρεις ημέρες μετά την απομάκρυνση του Ν. Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας άδειασε πλήρως τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά στο μείζον θέμα της σχεδιαζόμενης επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο.

Ο Ν. Κοτζιάς που για λόγους υστεροφημίας αλλά και προσωπικής δικαίωσης όπως το αντιλαμβάνονταν ο ίδιος και κυρίως θέλοντας να δυσκολέψει την ζωή του «διαδόχου» του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου τη Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου (του οποίου ποτέ δεν εκτίμησε τις παρεμβάσεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής) επιχείρησε να θέσει ψηλά τον πήχη σε ένα θέμα ευαίσθητο για την κοινή γνώμη: την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, που όπως και η ΑΟΖ έχουν αποκτήσει «μυθική» εικόνα στην κοινή γνώμη.

Ο κ. Κοτζιάς το Σάββατο είχε ουσιαστικά ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. και ότι γίνεται η προεργασία για άλλα Προεδρικά Διατάγματα και για άλλες περιοχές και ενώπιον του και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την εξαγγελία αυτή χωρίς να εκφρασθεί η οποιαδήποτε ένσταση.


Είτε ο κ. Κοτζιάς επιχείρησε να αιφνιδιάσει και να εγκλωβίσει τους κ.Τσίπρα και Παυλόπουλο, είτε πράγματι είχε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την διαμόρφωση των Προεδρικών Διαταγμάτων και μετά την απομάκρυνση του Ν. Κοτζιά έγιναν δεύτερες σκέψεις.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού ,κάνοντας πίσω στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, προβάλει κυρίως το θέμα της προηγουμένης συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές, την συνεννόηση στο πλαίσιο του ΕΣΕΠ και την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ. Πρωτοβουλίες που προφανέστατα έπρεπε να είχαν προηγηθεί των ανακοινώσεων το περασμένο Σάββατο. Που δεν έγιναν μονο από τον κ. Κοτζιά αλλά και από τον Αλ. Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο να μην διαταραχθεί το κλίμα ενόψει την προγραμματιζόμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία για την συνάντηση του με τον Τ. Ερντογάν.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο εγκαταλείπονται ο Ν. Κοτζιάς και οι «εξαγγελίες» του για άμεσες πρωτοβουλίες στο θέμα των χωρικών υδάτων είναι όμως προβληματικός καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να ανακρούει πρύμναν όχι επειδή ο κ.Κοτζιάς αρχίζει να γίνεται ενοχλητικός και ανεξέλεγκτος, αλλά επειδή απλώς... φταρνίσθηκε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ν.Μ.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]