Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεσσαλονίκη, μια πόλη οργισμένη


Του Σάκη Μουμτζή

Ο πρωθυπουργός έφτασε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από 67 διμοιρίες των ΜΑΤ. Φαίνεται πως Τσίπρας και ΜΑΤ πάνε μαζί. Χέρι—χέρι.

Αλλά γιατί ο πρωθυπουργός φοβάται τόσο πολύ τους πολίτες της Μακεδονίας; Γιατί αυτοί του ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή;» Και άλλες φορές επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη, αλλά δεν επικρατούσε τόσο μεγάλος πανικός στο επιτελείο του ούτε τα δημοσιογραφικά «γιουσουφάκια» του προειδοποιούσαν για προβοκάτσιες.

Μα φυσικά αιτία αυτής της αναταραχής και του πανικού είναι η συγκέντρωση για το Σκοπιανό, που μπορεί να ακυρώσει επικοινωνιακά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Και αν βέβαια είναι μαζική να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Αλ.Τσίπρας όταν αποφάσισε να επιλύσει αυτό το χρονίζον πρόβλημα, υποεκτίμησε δραματικά τις αντιδράσεις των Βορειοελλαδιτών και όχι μόνον. Αυτό το γεγονός του ανέτρεψε όλον τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς έπληξε ανεπανόρθωτα, όπως φαίνεται, την δημοτικότητα του ιδίου και του κόμματος του στην Β.Ελλάδα.

Αυτές τις ημέρες – όπως αναφέρουν όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες - παρατηρείται μια έντονη κινητοποίηση σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας. Πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, μορφωτικοί σύλλογοι, ποντιακά σωματεία, ενορίες, δήμοι και κοινότητες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο, μόνον με τις ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, οι πρόσφατες αποκαλύψεις πως η κυβέρνηση ουσιαστικά αποδέχθηκε, χωρίς διαπραγμάτευση, ό,τι επιθυμούσαν από το 2008 οι Σκοπιανοί, δυναμίτισε κι άλλο το κλίμα.

Τι θα γίνει αύριο κανένας δεν το γνωρίζει, καθώς πιθανόν η αστυνομία να απαγορεύσει την είσοδο των πούλμαν στην πόλη. Το βέβαιον είναι πως το Σάββατο η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη που θα βράζει από αγανάκτηση και οργή. Κάποιοι ανόητοι μέσα από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχείρησαν να αποδώσουν όλο αυτό το κλίμα σε ρωσικό δάχτυλο, μιλώντας ευθέως για διακίνηση ρουβλίων. Μάλλον δεν αντιλήφθηκαν πως με αυτήν την τακτική τους έκαναν την κατάσταση ακόμα χειρότερη για την κυβέρνηση.


Δεν κατάλαβαν πως έτσι προσβάλλουν, για δεύτερη φορά, την εθνική ταυτότητα και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων Ελλήνων, καθώς αποδίδουν τις κινητοποιήσεις όχι στην προσβολή του φρονήματος τους, αλλά σε χρηματισμό και έξωθεν υποκίνηση.

Το ένα κυβερνητικό λάθος φέρνει το άλλο και όλα μαζί επηρεάζουν την κρίση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέαμα ενός πρωθυπουργού της Αριστεράς να κυκλοφορεί και να φρουρείται από 5500 αστυνομικούς, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα, γεγονός διόλου τιμητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ολοφάνερο πλέον πως αυτοί που περιφρουρούν τον πρωθυπουργό είναι περισσότεροι από αυτούς που τον χειροκροτούν. Και είναι ολοφάνερο επίσης πως αυτοί που τον αποδοκιμάζουν, όσο περνά ο καιρός, γίνονται όλο και περισσότεροι.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται πως με τέτοιο κλίμα η εκλογική συντριβή θα είναι βεβαία, καθώς οι αναποφάσιστοι πάντα προτιμούν αυτόν που φαίνεται πως θα νικήσει. Και το ύστατο όπλο που διαθέτει για ανατρέψει αυτήν την κατάσταση είναι η υποσχεσιολογία και η παροχολογία.

Η σημερινή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη μπορεί να επικαλύψει όλον αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό και να βυθίσει ακόμα πιο βαθιά την δημοτικότητα του Αλ.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ τα ΜΑΤ δεν έσωσαν πρωθυπουργό δημοκρατικής χώρας.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]