Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετράτε ψέματα, σύντροφοι - ΔΕΘ 2018


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Γράφουν, σβήνουν και ξαναγράφουν στο Μαξίμου, έχοντας σπαταλήσει ολόκληρα δάση... σε μορφή χαρτιού, εν όψει της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία θα ξεδιπλώσει τα "σχέδιά" του για το επόμενο διάστημα, προχωρώντας, όπως όλα δείχνουν, στην εξαγγελία ενός προφορικού μεν... γενναίου δε πακέτου παροχών και υποσχέσεων σε στυλ 2014.

Η ομιλία γράφεται και ξαναγράφεται, με τους "γραφιάδες της προπαγάνδας και της εξαπάτησης" να προχωρούν σε αλλαγές ακόμη και την τελευταία στιγμή, μόνο που ούτε το γλυκό πήζει... ούτε χρόνος υπάρχει... για να οπλιστεί με "θάρρος" και "θράσος" ο πρωθυπουργός, που περιμένει σε αναμμένα κάρβουνα να του στείλουν το αφήγημα που θα διηγηθεί στον "λάκκο των λεόντων", σε μια περιοχή που οι κάτοικοί της χρησιμοποιούν το πρόσωπό του για να εξασκούνται με τα βελάκια στο σημάδι...

Η Μακεδονία δεν είναι Ιθάκη, ούτε η ομιλία του μπορεί να είναι παραμΙΘΑΚΗ... γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες, αφού ούτως ή άλλως... στη γωνία τον περιμένουν.

Είναι πραγματικά άκρως εντυπωσιακό πώς ένας λαοπρόβλητος ηγέτης, του οποίου το βασικό πλεονέκτημα είναι, όπως ο ίδιος παινεύεται, η "λατρεία του κόσμου", να φθάνει στη συμπρωτεύουσα σαν τον κυνηγημένο από τη γάτα ποντικό, και να εξαφανίζεται συνοδεία περίπου 15 συνοδευτικών βαν και συμβατικών αυτοκινήτων της ασφάλειάς του, μπας και τον πάρουν χαμπάρι πως έφθασε. Ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν φοβάται τόσο πολύ... τη λατρεία του κόσμου.

Έτσι, λοιπόν, κρυφά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνοδεία η οποία θύμιζε αυτή του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ... "μαζί" και αμέσως μετά κατέληξε στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", το οποίο οχυρώθηκε, και ούτε μύγα πετάει από πάνω!

Από τη στιγμή που το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον διάδρομο του "Μακεδονία" τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο μετακίνησης του πρωθυπουργού και της συνοδείας του, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς να τον καταριούνται...


Προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να μη συμπέσει η άφιξή του στην πόλη για τη ΔΕΘ με τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για χθες, ημέρα Παρασκευή! Δεν ξέρουν μάλλον οι άμοιροι πως η σημερινή μέρα θα του μείνει αξέχαστη και τα Λατινικά που θ' ακούσει απερίγραπτα!...

Η παρουσία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την Έκθεση είναι πρωτοφανής, καθώς 5.500 αστυνομικοί, FBI και... ελεύθεροι σκοπευτές "φρουρούν" την πόλη κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού.

Η Θεσσαλονίκη, και ειδικά οι χώροι γύρω και μέσα από τη ΔΕΘ, θυμίζουν φρούριο, καθώς ακροβολισμένοι άνδρες της αστυνομίας κάθε ειδικότητας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, ενώ στα μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν... και Αμερικανοί πράκτορες, μιας και τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Μόνο εύκολη όμως δεν θα είναι η επίσκεψη αυτή του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καθώς ανακοινώθηκε και δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σήμερα Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης... με την αγωνία των κυβερνητικών συμβούλων να έχει χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο... με αποτέλεσμα, ακόμα και η διαστημική υπηρεσία του Νίκου Παππά, από το "Καλαματιανό Ακρωτήρι Εκτοξεύσεων", να έχει τεθεί σ' επιφυλακή προκειμένου να παρακολουθείται η Θεσσαλονίκη, σπιθαμή προς σπιθαμή, εισβάλλοντας μέσω "remote sensing", ακόμα και στα υπνοδωμάτια των Μακεδόνων κατοίκων - των αληθινών όμως!

Ο Πρωθυπουργός θα αναλύσει το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια από αυτό το "κάτι σαν" έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, όπου το 5ετές πλάνο παροχών και ελαφρύνσεων θα αφορά σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, και επιχειρήσεις.

Κατά πληροφορίες, στην "ατζέντα" με τον Αμερικανό υπουργό εμπορίου Γ. Ρος, θα βρεθούν τόσο η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας όσο και η διερεύνηση των τομέων εκείνων για τους οποίους υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Διαστήματος, Νίκος Παππάς, αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα εγχειρήματα καινοτομίας, νεοφυούς επιχειρηματικότητα και τις start ups.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς η εξουσία αλλάζει κάποιους ανθρώπους σε τέτοιο σημείο που να γίνονται αγνώριστοι από την καλοπέραση... Σε άλλες εποχές, η κυβερνητική παρέα, με μπροστάρη τον σημερινό πρωθυπουργό, θα κυνηγούσε τον Αμερικανό υπουργό, στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης με πέτρες και μολότοφ!...

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλήρη επίγνωση της τραγικότητας στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνησή του, που ψυχορραγεί και είναι διατεθειμένος να δώσει ό,τι "δίνεται", αλλά και να νομοθετήσει ναρκοπέδια και υφάλους για την κυβέρνηση που έρχεται. Λίγη παράταση αναπνοής ζητάει μόνο, μπας και ισιώσει ο γυαλός, αφού το "αρμένισμα" είναι και για γέλια και για κλάματα...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]