Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως επιτυγχάνεται ο εθνικός και πνευματικός ευνουχισμός του λαού


Η νέα στρατηγική επετάθη τα τελευταία λίγα χρόνια και προσλαμβάνει ιδιαίτερη δυναμική μετά την είσοδο της Ελλάδας στην παρούσα κρίση

Ο συγγραφέας Μάνος Ηλιάδης (που συνέγραψε το αποκαλυπτικό βιβλίο "Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ"), είχε γράψει και ένα ενδιαφέρον άρθρο στο περιοδικό "Επίκαιρα", με τίτλο "Η ελληνική κοινωνία στο στόχαστρο της Άγκυρας", αναλύοντας την τουρκική απειλή, όχι από την όψη της στρατιωτικής δράσης, αλλά με τις πολλές άλλες εκφάνσεις της.

Αυτή η απειλή, όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια διαφοροποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της στρατηγικής της απειλής χρήσης βίας εναντίον της χώρας μας και της στρατηγικής της ήπιας ισχύος. Όπως τεκμηριώνεται στο παραπάνω βιβλίο, κεντρικά στοιχεία της νέας στρατηγικής, η οποία επετάθη τα τελευταία λίγα χρόνια και προσλαμβάνει ιδιαίτερη δυναμική μετά την είσοδο της Ελλάδας στην παρούσα κρίση, είναι η πολιτιστική διείσδυση, η οικονομική διείσδυση και η θρησκευτική διείσδυση.

Τον τελευταίο καιρό, η νέα αυτή στρατηγική φαίνεται να επικεντρώνεται σε αυτό το οποίο στο σύγχρονο ψυχολογικό πόλεμο αποκαλείται "ο αγώνας για την καρδιά και το μυαλό" του αντιπάλου, η υπονόμευση, δηλαδή, της θέλησης του αντιπάλου να αντισταθεί και ο επηρεασμός του θυμικού του κατά τρόπο φιλικά διακείμενο προς τον ασκούντα τη στρατηγική διείσδυσης και κυριαρχίας επί του αντιπάλου του χωρίς πόλεμο.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα θυμάμαι την διαπίστωση του Γκράμσι, του ιδρυτή του κομμουνιστικού κόμματος Ιταλίας, ότι αν σ’ ένα λαό επικρατούσαν κάποτε οι ιδέες σου, δεν μπορεί παρά να τον κυβερνήσεις.


Αυτό επαληθεύτηκε πλήρως με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι εθνοδιαλυτικές ιδέες, υπό το κάλυμμα της δήθεν προοδευτικότητας, ευνούχισαν το εθνικό φρόνημα του ελληνικού λαού, ώστε μέρος του να στραφεί εναντίον του ελληνικού τρόπου ζωής και σκέψης, και ένα άλλο, μεγάλο, μέρος να ατονήσει την άμυνά του στην προσπάθεια της Αριστεράς για αφελληνισμό.

Σύμφωνα με τον αποστάτη της ΚGB Yuri Besmenov -εκ των πλέον εμπείρων στελεχών της εν λόγω σοβιετικής υπηρεσίας, που έδινε διαλέξεις στις ΗΠΑ για θέματα πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας-, το πρώτο στάδιο προς την κατεύθυνση αυτή είναι αυτό της ηθικής αποδόμησης και των παραδοσιακών αξιών του αντιπάλου (demoralization), που διαρκεί 15-20 χρόνια. Όσος δηλαδή, είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη διαμόρφωση μιας γενιάς με την Παιδεία μέσω της έκθεσής του στην εχθρική ή κατευθυνόμενη ξένη "ιδεολογία".

Το φαινόμενο αυτό υλοποιείται κυρίως με τον προσεταιρισμό ακαδημαϊκών, με σκοπό τον επηρεασμό της διδασκαλίας τους κατά τρόπο πρόσφορο για τους σκοπούς του ασκούντος την εν λόγω πολιτική. Να θυμίσω παρενθετικά, ότι ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, μακράν ο καλύτερος και βαθύτερος γνώστης της Τουρκίας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή άλωσης των ελληνικών πανεπιστημίων και ιδίως των εδρών Ιστορίας ήδη από τη δεκαετία του ΄90.

Η ελληνοτουρκική επιτροπή για την άμβλυνση των ιστορικών αναφορών στα βιβλία της Ιστορίας (βλέπε την κατάπτυστη διατύπωση περί "συνωστισμού" στην προκυμαία της Σμύρνης) ήταν μία ακόμη διάσταση της προσπάθειας ελέγχου της Παιδείας. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η τότε έντονη διαμαρτυρία της διαβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας και του βουλευτή Χατζηοσμάν, όταν έγινε γνωστή η επανόρθωση της ασχήμιας του βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού.

Από τα πλέον σημαντικά μέσα της τουρκικής πολιτιστικής διείσδυσης στην Ελλάδα είναι και οι γνωστές δακρύβρεχτες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θυμίζουν τα δικά μας μελό της δεκαετίας του ’50, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ποσοστά τηλεθέασης που άρχισαν ήδη να αποδίδουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Σκοπός τους η εξοικείωση της ελληνικής κοινής γνώμης με τον μέχρι χθες "μισητό αντίπαλο", ο οποίος εμφανίζεται ωραιοποιημένος και κατά τρόπο που πείθει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από εμάς. Ενδεικτικό είναι ότι στη Λέρο είχαν πραγματοποιηθεί γυρίσματα μιας ακόμη τουρκικής τηλεοπτικής σειράς, ειδικώς φτιαγμένη για το ελληνικό κοινό, με τίτλο "Έρωτας στο Αιγαίο".

Κύριο επιχείρημα για τον αφελληνισμό, είναι ότι άλλο πράγμα είναι η τουρκική ηγεσία και άλλο ο τουρκικός λαός. Άραγε, τους 353.000 Ποντίους τους κακοποίησαν και τους έσφαξαν οι λίγες δεκάδες Τούρκοι της ηγεσίας; Πόσες χιλιάδες κομμένα κεφάλια αναλογούν σε κάθε ηγέτη; Το ίδιο και στην Κύπρο. Ποιοι βίαζαν τις Ελληνίδες, οι ηγέτες; [Και ο αριθμός των βιασθέντων ήταν τόσο μεγάλος, ώστε η κυπριακή κυβέρνηση επέτρεψε να γίνονται κατεπειγόντως αμβλώσεις].

Αν δεν ξυπνήσει ο αστικός κόσμος, και εξακολουθήσει να αναδεικνύει το περιθώριο της πολιτικής, ο ελληνισμός θα μείνει μόνον στην Ομογένεια, όσο μείνει.

Ο Μακεδών
VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]