Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Γελοιοποιείται η Πολιτεία αφήνοντας ατιμώρητο τον Ρουβίκωνα


«Δεν θα φορτώσουμε στην καμπούρα του αστυνομικού τις αδυναμίες του κράτους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Ρουβίκωνας. Δεν δημιούργησε ο αστυνομικός την άνεση στα μέλη του να παρελαύνουν στο κέντρο. Φταίει η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει το φαινόμενο». Με αυτή την φράση επιχείρησε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του, ο οποίος φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση ανοχής που τηρεί απέναντι στις ενέργειες των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα.

«Εφόσον η πολιτεία θεωρεί άνομες τις πράξεις τους και δεν μπορεί να τις τιμωρήσει εκδηλώνεται μια ανικανότητα και γελοιοποιείται στα μάτια των πολιτών της. Εφόσον οι Ρουβίκωνες συλλαμβάνονται και ώρες, μην σας πω λεπτά μετά, αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στις πράξεις τους. Η αστυνομία πληρώνεται για να συλλαμβάνει και όχι για να τιμωρεί. Είναι η εύκολη λύση όταν επελαύνει ο Ρουβίκωνας να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς ενώ αυτοί κερδίζουν τις εντυπώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνδικαλιστής των Ειδικών Φρουρών, μάλιστα, υπερασπίστηκε τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν ακόμα και έναντι άλλων συναδέλφων τους στην ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι «η αστυνομία δεν είναι ένας σκοπός, είναι κάποιοι που περιπολούν, είναι κάποιοι που ίσως θα έπρεπε πρώτα να δουν την κίνηση των μελών του Ρουβίκωνα. Ο φρουρός θα μπορούσε να διαβιβάσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει».


Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε ο ειδικός φρουρός για την περιβολή του, ο Β. Ντούμας επίσης τον υπερασπίστηκε λέγοντας ότι ήταν πάνω στην ώρα αλλαγής βάρδιας. «Θα μπορούσε να συμβεί να τον βρουν και με το σώβρακο», είπε ο συνδικαλιστής, προσθέτοντας ότι «οι δυνατότητες του αστυνομικού είναι περιορισμένες σε τέτοιες περιπτώσεις».

Πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής: Δεν επηρεάζεται η ασφάλεια των πολιτών

Την εκτίμηση ότι όσα συνέβησαν στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την αντίδραση του αστυνομικού φρουρού στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών διατύπωσε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος επίσης υπερασπίστηκε τον φρουρό της πρεσβείας.

«Δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει στον αέρα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιος. Η σκοπιά έπρεπε να είναι μέσα στο κτήριο. Ο αστυνομικός είναι εκεί για να ειδοποιήσει. Τι να κάνει όταν έρχονται 2-3 και περισσότερα άτομα;», είπε ο κ. Καλλιακμάνης, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν ήταν οι εγκεκριμένες ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο συνάδελφός του.

Εξηγώντας τι θα έπρεπε να κάνει ο φρουρός, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι: «θα έπρεπε να φοράει το αλεξίσφαιρο γιλέκο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα έπρεπε να ενημερώσει απευθείας το κέντρο, θα δείξει η ΕΔΕ αν το έκανε. Θα έπρεπε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας. Το μνημόνιο ενεργειών λέει ότι θα πρέπει να έχει χειροβομβίδα κρότου λάμψης και να τη ρίξει για να φοβηθούν όσοι του επιτίθενται».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]