Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθησαν στον Έβρο δύο οπλισμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί, αλλά τους επιστρέψαμε!


Η δημιουργική ασάφεια στα ελληνοτουρκικά σύνορα αφοπλίζει την λογική και την ελληνική άμυνα
Μετά από ανταλλαγή πυρών συνελήφθησαν δύο τούρκοι και επεστράφησαν...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών, με οπλισμό, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το σημείο διέλευσης των Τούρκων σε φωτογραφία από τον χειμώνα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, στα σύνορα, στην περιοχή Φερών, στο πυκνό του Καραγώγου, πίσω από την καλύβα Ασλανίδη.

Για την ακρίβεια, τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν υπό συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, στην ελληνική ακτή και προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από αυτό ακριβώς το σημείο. Έγιναν όμως αντιληπτοί από ελληνικό περίπολο. Οι Έλληνες στρατιώτες τους κάλεσαν να σταματήσουν και να πετάξουν τα όπλα. Αυτοί απάντησαν με πυρά. Από ελληνικής πλευράς, απαντήθηκαν τα πυρά. Μετά από λίγο η συμπλοκή έληξε με τη αιχμαλωσία των δύο Τούρκων και την διαφυγή άλλων δύο.

Στον Έβρο, στην περιοχή Καραγώγου, υπάρχει μια σειρά από καλύβες. Μόνο από την ελληνική πλευρά. Μία από αυτές παραχωρήθηκε πέρυσι στον ελληνικό στρατό ως προκεχωρημένο φυλάκιο από κάτοικο της περιοχής. Η διαδικασία της παραχώρησης έγινε με την παρουσία του Υπουργού Καμμένου αλλά και του Α΄ΓΕΘΑ.


Σήμερα 4 Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν στην ελληνική ακτή και προσπάθησαν να μπουν. Έγιναν αντιληπτοί. Μέχρι εδώ οι πηγές σίγουρες.
Από εδώ και πέρα αρχίζει (από εμάς) μια επιφυλακτικότητα ως προς την ακρίβεια της μεταφοράς της πληροφορίας. Η πληροφορία είναι ότι συνελήφθησαν δυο στρατιώτες Τούρκοι. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο Ελληνικός Στρατός έχει συλλάβει ήδη έναν Τούρκο λοχία και έναν δόκιμο. Πίσω από τις καλύβες, στο πυκνό του Καραγώγου (τον Δεκέμβριο του 1986 στις Φέρες Έβρου είχαμε θερμό επεισόδιο με νεκρούς εκατέρωθεν και έλληνα νεκρό τον Καραγώγο ο οποίος πολέμησε και δεν παρέδωσε οπλισμό ούτε «χάθηκε στο χιόνι». Ένας Έλληνας αγροφύλακας σκότωσε τότε τρεις Τούρκους με το όπλο του νεκρού Καραγώγου).

Παλαιότερα, πριν τη σύλληψη των δυο δικών μας, ήταν συχνό περιστατικό να μπερδεύονται στα χερσαία σύνορα (δυσδιάκριτα) οι στρατιώτες εκατέρωθεν. Και δεν συλλαμβάνονταν με τις σχετικές ακολουθούμενες διαδικασίες (κράτησης, προανάκρισης κ.α.)...
Το θέμα λυνόταν σε επίπεδο μεραρχίας, πάλι εκατέρωθεν.

Όμως υδάτινο σύνορο δεν είχαν περάσει ποτέ οι Τούρκοι, όπως συνέβη σήμερα. Και η παραβίαση υδάτινου συνόρου αποτελεί σκόπιμη διείσδυση στο ελληνικό έδαφος. Διείσδυση που δεν επιδέχεται παρερμηνειών περί παραγνώρισης των συνόρων.
Όμως, επειδή είναι πρόσφατες οι μνήμες: Ο οπλισμός των τούρκων τι περιλάμβανε; Τον κατέχουν οι Ελληνικές αρχές ή τον πήραν και αυτόν μαζί τους οι τούρκοι; Είχαν επιπλέον και κινητά επάνω τους;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η σημερινή κυβέρνηση έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε συλλήψεις των δύο(;) τούρκων στρατιωτικών, ενώ πρέπει να θεωρείται σχεδόν απίθανο η δική μας Μεραρχία να προχωρήσει σε ενέργειες χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας.

Εξέλιξη: Μπορεί οι τούρκοι στρατιώτες να συνελήφθησαν από τον Ελληνικό Στρατό για σαφέστατη παράβαση των ελληνοτουρκικών συνόρων, η "αντίδραση" όμως της πολιτικής ηγεσίας ήταν σχεδόν αυτοματοποιημένη, αφού διατάχθηκε και επιστροφή των τούρκων στην Τουρκία.
Το ερώτημα που μένει, μετά από τα όσα συνέβησαν με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς (Κούκλατζη και Μητρετώδη) είναι: Πότε η κυβέρνηση θεωρεί πως υφίσταται παραβίαση των ελληνικών συνόρων (με κάθε τρόπο και μέσο) και εάν δεν υπήρξε παράνομη (και ένοπλη) είσοδος στην Ελλάδα, που θεωρεί η κυβέρνηση πως βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα...;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]