Γερμανός πρέσβης: «Απορώ πως στην Ελλάδα δεν ξέσπασε εμφύλιος»
Υποκρισία άνευ ορίων από τον πρέσβη της Μέρκελ στην Ελλάδα για τα μέτρα που επέβαλαν οι τροϊκανοί στη χώρα
Ξεπέρασε τα όρια της υποκρισίας ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ. Την ώρα που το Βερολίνο σφίγγει συνεχώς τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας, αναφέρει ότι, αν αυτά που έγιναν στην Ελλάδα των Μνημονίων γίνονταν στη χώρα του, ίσως να είχε ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Από την ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια» στην Ελληνογερμανική Ένωση δεν έλειψαν και οι «κορόνες», δείγμα του ότι η Γερμανία βλέπει ενδεχομένως «αποικιοκρατικά» τη χώρα μας.
«Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων. Τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια. Όταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου»είπε, μεταξύ άλλων, ο Γενς Πλέτνερ, για να περάσει στο τι συμβαίνει τώρα. Χαρακτήρισε την έξοδο από τα Μνημόνια «ορόσημο μεν», αλλά πρόσθεσε ότι ο τελικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.
«Η ενίσχυση των κοινωνικών εργαλείων για τη βοήθεια των αδύναμων είναι απολύτως κατανοητή, από την άλλη, όμως, το δίδαγμα της ατζέντας 2010 είναι ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι εκείνη η οποία παράγει ανάπτυξη, διότι έτσι μπορεί να δώσεις περισσότερα»είπε ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και στον λόγο του κ. Τσίπρα:
«Για να πληροφορηθούμε τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να βρει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική πολιτική και την προσανατολισμένη στο μέλλον πολιτική ανάπτυξης και επενδύσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι, αν βρεθεί το κατάλληλο μείγμα, η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να προχωρήσει».
O Γερμανός πρεσβευτής σημείωσε ότι το Μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης ήταν δύο θέματα που έφεραν πιο κοντά Ελλάδα και Γερμανία, στεκόμενος στη συνεργασία των Τσίπρα και Μέρκελ, ενώ υπογράμμισε τη βούληση της Γερμανίας να μην είναι θεατής στις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις εκφράζοντας την ενόχληση του Βερολίνου για την οικονομική διείσδυση από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
«Ορισμένοι μπορεί να ανησυχούν βλέποντας την ενίσχυση της παρουσίας της Γαλλίας και των ΗΠΑ, όμως εμείς οι Γερμανοί ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πρωτιά»επεσήμανε και σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης ελάχιστες ήταν οι γερμανικές επιχειρήσεις που έφυγαν από την Ελλάδα.
Δηλαδη ο μπετοβλακας Ουνος μας λεει οτι τα μετρα που κανονικα θα επρεπε να φερουν
ΑπάντησηΔιαγραφήεμφυλιο,ληφθηκαν για το καλο μας!!
Δεν μας λεει ομως πως θα υπαρξει αναπτυξη οταν αυξανεται η φορολογια, μειωνονται
δραστικα μισθοι και συνταξεις και υπαρχει μεταφορα εμψυχου υλικου στο εξωτερικο
επειδη το κρατος δεν μπορει να αφομοιωσει μεσω επενδυσεων το σπουδαγμενο εργατικο
δυναμικο !
Και δεν μας λεει επισης ποιος θα επεξεργαζεται και θα παραλαμβανει παμφθηνα τις πρωτες
υλες της χωρας μας,για να κατασκευαζονται ακριβα τεχνολογικα και βιομηχανικα προϊοντα
στο εξωτερικο!
Απλά, ο άνθρωπος μάς πετάει στα μούτρα πόσο μακάκες είμαστε που καθίσαμε τόσα χρόνια και μας κατακρεούργησαν τη ζωή και τη χώρα κι εμείς μόνο τους κοιτούσαμε σαν βλ@κες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιέλυσαν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας κι εμείς απλά κάνουμε ...ζάπινγκ ...βρίζοντας
τον ..αέρα.
Σε κάθε άλλη χώρα, όπου οι πολίτες έχουν σκέψη και απαιτήσεις ποιότητας από τους ηγέτες τους, αυτά θα είχαν φέρει εμφύλιο. Πού το παράξενο;...
Όταν στην Ολλανδία ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ να εφαρμόσουν 1% από όσα εφάρμοσαν εδώ, 1.000.000 Ολλανδοί ήταν άμεσα έξω στους δρόμους και το ακύρωσαν. Εδώ?...
Έτσι, οι πολίτες έχουν τις κυβερνήσεις που τους ταιριάζουν.
Αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε.
Καλά να πάθουμε (μας λέει ο Γερμανός).