Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Sic transit gloria mundi


Ο τίτλος εγράφη στα (τόσο αντιπαθή για τον Γαβρόγλου) λατινικά και σημαίνει «έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου»

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που το 2015 καταδέχτηκαν να πάνε έως τις κάλπες για να συνεισφέρουν στην καταστροφή του έθνους ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα κατά δήλωσή του είναι της «Αριστεράς και της προόδου», αλλά απεδείχθη ότι ανήκει στη συνομοταξία του ειδικού τέλους στις σακούλες των σούπερ μάρκετ.

Η επιλογή δεν έγινε στα κουτουρού. Πρώτα και κύρια, το συριζιάνικο κουκί ερρίφθη για να διευκολυνθεί ο Αλέξης να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (η ανιδιοτέλεια της ψήφου εμφανίζεται στην επόμενη στάση του τρόλεϊ). Υστερα, αφού ο βιρτουόζος της αγγλικής θα καταργούσε τον απεχθή, επονείδιστο και κακορίζικο ΕΝΦΙΑ, θα ζητούσε πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς και θα ελευθέρωνε τη χώρα από την κατοχή των πιστωτών.

Αντ’ αυτών, οι κορυβαντιώντες (ένεκα ενθουσιασμού με τα λαχούρια του Βαρουφάκη) εκλογείς έλαβαν ωραιότατα λουκέτα που τοποθετήθηκαν στις τράπεζες, οι οποίες έκλεισαν για να ξανανοίξουν με κάπιταλ κοντρόλ. Επίσης, είδαν και ωραιότατες φωτό και πλάνα με σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο να κοντεύει να πάθει λουμπάγκο από τις υποκλίσεις στη Μέρκελ, όποτε… τρακάριζαν τη μαντάμα καγκελάριο στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή fora.


Πήραν και κάτι άλλο οι ψηφοφόροι, αλλά δεν τους άρεσε: γενναιότατες αυξήσεις στους φόρους! Ο ΟΟΣΑ, που δεν αποκλείεται να ελέγχεται από τη Μαύρη Διεθνή της υπογείου και αενάως συνωμοτούσας Δεξιάς, απεφάνθη με έκθεσή του ότι στην Ελλάδα τις σωτήριες αριστερές χρονιές 2015 και 2016 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ - σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα του ακήρυχτου πολέμου που διεξάγει ο καπιταλισμός εναντίον του Καρανίκα, αλλά των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση.

Τώρα που η μέθη των υποσχέσεων εξατμίστηκε στη φωτιά της ανέχειας, διαβάσαμε στη «δημοκρατία» ότι σε μια έρευνα της ΓΣΕΕ προέκυψε ότι το 89% των Ελλήνων πιστεύει ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, μετά την τόσο διαφημισμένη «έξοδο από τα Μνημόνια».

Sic transit gloria mundi.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]