Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πιέσεις για το δημοψήφισμα και στα Σκόπια και οι ελληνικές ανεπάρκειες


Το γεγονός ότι τα χαϊδεμένα παιδιά της Αριστεράς βεβήλωσαν το μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου, γράφοντας στο βάθρο "σφαγεύς", δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για την πάγια και αμετάκλητη θέση της Αριστεράς στην Ελλάδα, ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν σφαγέας των λαών, δεν ήταν Έλληνας, κατάκτησε την Ελλάδα, και μάλιστα έχουν γράψει ότι είναι "το μαύρο πρόβατο της ελληνικής ιστορίας".

Και σ’ αυτούς τους ανθρώπους ανέθεσε ο ελληνικός λαός το ύψιστο καθήκον να διαπραγματευθούν με τους Σλάβους το όνομα της Μακεδονίας. Αναμενόμενο το εθνομηδενιστικό αποτέλεσμα και η παράδοση της ψυχής μας [Ο Ελύτης είπε "το όνομά μας είναι η ψυχή μας"].

Στην έρευνα της ΓΣΕΕ διαπιστώθηκε πως το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 27% προς τη σωστή. Αυτό το 27% που βλέπει σωστή την κατεύθυνση, μου θυμίζει εκείνον τον παππού που είχε μπει και οδηγούσε στον περιφερειακό στο αντίθετο ρεύμα, και απορούσε που όλοι οι άλλοι πήγαιναν ανάποδα.

Το σχέδιο για έξοδο στις αγορές, που ήταν για τον Αύγουστο, αναβάλλεται, ποιος ξέρει για πότε, και αν. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου των ομολόγων οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή.

Και λοιπόν; Ένας οικονομικός σύμβουλος με στοιχειώδη ευφυία παιδιού του δημοτικού δεν υπάρχει στο επιτελείο του πρωθυπουργού για να του πει, ότι πάντα θα υπάρχει κάποια αναταραχή που θα επηρεάζει τις αγορές, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα;


Κοίτα τώρα, τι είδους πολιτική ασκούμε. Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, γράφει σε άρθρο της: «Υπό την πίεση της ΕΕ Αθήνα και Σκόπια δίνουν τέλος στην αστεία διαμάχη για το όνομα». Το γεγονός ότι η γερμανική εφημερίδα αποκαλεί αστεία την διαμάχη για το όνομα δείχνει την ανεπάρκεια της εξωτερικής πολιτικής μας, να ενημερώσουμε σωστά τους ξένους περί του τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέχρι και ο Τραμπ επιστρατεύθηκε για να προμοτάρει το δημοψήφισμα των Σκοπιανών. Πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του συστήματος για την υπερψήφιση του σκοπιανού δημοψηφίσματος, φάνηκε και όταν ο Guardian είχε δημοσιεύσει επιστολή 40 Ευρωπαίων και Αμερικανών διανοουμένων που υποστήριξαν τη συμφωνία Σκοπίων - Ελλάδας για την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ασκούσαν ώθηση για την επιτυχία του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου 2018. Εντούτοις, λίγες ημέρες αργότερα, αρνήθηκε η βρετανική εφημερίδα να δημοσιεύσει άλλη επιστολή την οποία υπέγραφαν 76 διεθνείς αλλά και Σλάβοι των Σκοπίων, διανοούμενοι, που ήσαν αντίθετοι.

Οι γείτονές μας θα έπρεπε να μας ευγνωμονούν, που στηρίζουν τον πολιτισμό τους σε ελληνική δημιουργήματα, αλλ’ αντ’ αυτού, μας βγάζουν και κλέφτες, όπως η παλαιά βουλγαρική προπαγάνδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε αίτηση προς την UNESCO να ενταχθεί το Κάστρο των Κοτυώρων του Πόντου στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Υπενθυμίζεται ότι στο κάστρο αυτό στα Κοτύωρα ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Κυβέλης της εποχής της ελληνικής αρχαιότητας καθώς και πλήθος άλλων σημαντικών αρχαίων ελληνικών ευρημάτων.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]