Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο διοικητικά δικαστήρια ετοιμάζει ο Ορμπάν στην Ουγγαρία


Η Ουγγαρία θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διοικητικών δικαστηρίων μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και θα εγκρίνει νομοθεσία που θα καθορίσει το πλαίσιο για το σύστημα , δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λάσλο Τρότσανι.

O Τροτσάνι μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας δικαστικής διάσκεψης ότι θα δημιουργηθούν οκτώ περιφερειακά δικαστήρια και ένα νέο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. «Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό διοικητικό δικαστικό σύστημα», είπε.

Ο Υπουργός δεν συμμερίστηκε τις ανησυχίες ότι η κυβέρνηση θα στελεχώσει το νέο δικαστήριο με δικαστές πιστούς στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Η ανακοίνωση αυτή έχει σημασία με δεδομένο ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ενεργοποίησης του άρθρου 7 για την Ουγγαρία, αφορά και τον τρόπο με τον όποιο φέρεται να χειρίζεται το δικαστικό σύστημα ο Βίκτορ Ορμπάν.

Το άρθρο 7 αφορά ένα πακέτο κυρώσεων από την Ε.Ε εναντίον μιας χώρας στην περίπτωση που κριθεί ότι αποτελεί μια «συστηματική» απειλή για τις αξίες της.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]