Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας αποκτούν όλο και πιο βαθύ χαρακτήρα


Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας αποκτούν όλο και πιο βαθύ χαρακτήρα, καθώς χάρη στις προσπάθειές τους κατάφεραν μαζί και με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, όπως το Ιράν, οι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ, να προχωρήσουν στο ζήτημα της διευθέτησης της συριακής κρίσης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνάντηση από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ενώ από ρωσικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόϊγκου, και ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για την Συρία Αελξάντρ Λαβρέντιεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις συστηματικές επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επεσήμανε "την όλο και πιο βαθιά" συνεργασία στον οικονομικό τομέα, στην επίλυση διαφόρων περιφερειακών ζητημάτων και στη διευθέτηση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η κατάσταση στην Συρία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στους συνομιλητές του να συζητηθούν πρωτοβουλίες σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική, που θα εμβαθύνουν τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πολύ καλές τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο προέδρων, επισημαίνοντας ότι είναι ενθαρρυντικές για να αναπτυχθούν οι επαφές σε υπουργικό επίπεδο.


Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του, λέγοντας ότι "όλα τα ζητήματα συνεργασίας συζητήθηκαν, για μας είναι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τις χώρες μας αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο", προσθέτοντας ότι η τουρκική πλευρά κατέθεσε στην ρωσική τις δικές της προτάσεις.

Παράληλλα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου και ο Τούρκος ομόλογος του Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στην Μόσχα συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και για ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συνέχισαν τον διάλογο για την κατάσταση στη Συρία, κατά την διάρκεια του οποίου η ρωσική πλευρά κατέθεσε στους Τούρκους συναδέλφους προτάσεις για τη διευθέτηση της κατάστασης στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Στην προηγούμενη συνάντηση τους που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Συρία, την επιστροφή των Σύρων προσφύγων καθώς και ζητήματα διμερούς συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]