Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν


Του Γιάννη Λοβέρδου

Το περιβόητο διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη μπορεί να μην μας διαφώτισε για το μεταμνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την δημιουργία στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά από την ύφεση και την λιτότητα, αλλά σίγουρα διέλυσε όλες τις ψευδαισθήσεις, που είχαν καλλιεργηθεί, πολλές φορές καλοπροαίρετα, από σοβαρούς αναλυτές, όπως ο καθηγητής Μαραντζίδης, ότι δήθεν ο Τσίπρας κι οι σύντροφοι του κάνουν σοσιαλδημοκρατική ή κεντροαριστερή στροφή και μετατρέπονται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, εγκαταλείποντας οριστικά τις αριστερές ιδεοληψίες τους.

Δυστυχώς, το διάγγελμα από την Ιθάκη κι η αποκρουστική παράσταση, που έστησε το Μαξίμου στο ιστορικό νησί του Ιονίου, κατέδειξε ότι όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατρέπεται σε ένα κεντροαριστερό κόμμα, αλλά επιμένει στην κατάπτυστη νοοτροπία, που είχε εκφράσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν από τρία ακριβώς χρόνια, στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, όταν από βήματος προεκλογικής του συγκέντρωσης είχε θέσει το αντιδημοκρατικό και διχαστικό δίλημμα στους Έλληνες ψηφοφόρους: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Ως γνωστόν, για οποιονδήποτε πολίτη έχει στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία, σε ένα σύγχρονο κοινοβουλευτικό σύστημα, σε μια συνταγματική δημοκρατία, ουδείς τελειώνει κανέναν. Πότε εκλέγεται από τον κυρίαρχο λαό το ένα κόμμα, πότε το άλλο, σύμφωνα με την λαϊκή βούληση και την συνταγματική νομιμότητα.

Κι όμως, σαν να μην διδάχτηκαν τίποτα από την σκληρή αυτή τριετία- τετραετία, ο κ. Τσίπρας κι οι σύντροφοι του στο Μαξίμου επέμειναν στην διχαστική λογική. Αντί να εμφανισθεί στην Ιθάκη ως ένας πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και να μιλήσει για το μέλλον, για το σχέδιο εξόδου από την λιτότητα της τελευταίας δεκαετίας, για τις προσπάθειες, που θα καταβάλλει να ενώσει και να προωθήσει πολιτικές ανάπτυξης και μεγαλύτερης πολιτικής κι οικονομικής ελευθερίας, ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε και πάλι μίζερος και μικρός. Ωσάν να είναι, που προφανώς είναι, ηγέτης ενός κόμματος μιας αριστεράς, που φυλλορροεί, που απογοητεύει, που διώχνει, που μίζερα προσπαθεί να μείνει προσκολλημένη στο οδυνηρό παρελθόν, που η πατρίδα μας έχει φρικτά κι ακριβά πληρώσει.


Η συνεχής αναφορά του στο παρελθόν και στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων του. Ενώ η επίθεση του κατά των κ.κ. Λουκά Παπαδήμου, Γιάννη Στουρνάρα, Γκίκα Χαρδούβελη, που μολονότι δεν τους ανέφερε ονομαστικά, τους «φωτογράφισε», δείχνει πώς επιμένει στην λογική του αλήστου μνήμης «γκουρού» του Αριστείδη Μπαλτά ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά». Ο πρωθυπουργός, που έχει για στενούς του συνεργάτες ανεπάγγελτους, όπως η Εύη Αχτσιόγλου, ο ουδέποτε εργασθείς ως δικηγόρος Δ. Τζανακόπουλος, ο Ν. Καρανίκας και η Κατερίνα Νοτοπούλου, επιπλήττει τους σπουδαγμένους στα καλύτερα πανεπιστήμια και στους επιτυχημένους, αποδοκιμαστικά.

Νοοτροπία ενός ηγέτη κι ενός κόμματος, που φθίνουν στην συνείδηση του κόσμου, που διαπιστώνει με κάθε ευκαιρία, ότι η κυβέρνηση αυτή δεν εκπροσωπεί τίποτα το προοδευτικό και το νέο. Αντίθετα εκπροσωπεί το παλιό, το αντιδραστικό, το ανελεύθερο, το ξεπερασμένο, το αποτυχημένο.

Αποτελεί εδραία πεποίθηση μου ότι το διάγγελμα από την Ιθάκη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα που είχε το Καστελόριζο για τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα αποτελέσει την πολιτική του «ταφόπλακα», που μέσα στους επόμενους μήνες θα οδηγήσει στην εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα, που έχει απολέσει, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν, όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που κάποτε τον διέκριναν. Ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη του, στον κ. Τσίπρα και στους συντρόφους του…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]