Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αντίποινα» της Άγκυρας στην Αθήνα για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό


Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα και «παγώνει» την εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)ως αντίδραση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε ακόμη έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους αποκαλεί πραξικοπηματίες. Είχε προηγηθεί η εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και η επίθεση Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, το υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «παράδειγμα παντελούς έλλειψης διορατικότητας» την απόφαση για τη χορήγηση ασύλου και αξιωματούχοι του δήλωσαν ότι «δεν μπορεί να αναμένεται πρόοδος στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αν δεν ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες σύμφωνες με το δίκαιο, τη δημοκρατία και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Αυτό δείχνει πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για αντίποινα ή να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο που απάντησε και η Αθήνα στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες προτού αποφυλακιστούν τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την αναστολή των στρατιωτικών ΜΟΕ με την Τουρκία και μόλις τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στο «ξεπάγωμά» τους ως ένδειξη καλής κίνησης από ελληνικής πλευράς. Στο πλαίσιο αυτό είχε συνομιλήσει με τον ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ και τον είχε προσκαλέσει να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]