Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν παρουσιάζεται και σαν… ειρηνοποιός!


“Ειρήνη και ασφάλεια” σε Ιράκ και Συρία δεσμεύτηκε να φέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, διαβεβαιώνοντας ότι θα εξαλείψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της περιοχής, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως «ειρήνη και ασφάλεια» δεν υφίσταται ούτε στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου παρά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί η χώρα να διοικείται δικτατορικά

Περιοδεύοντας στις νοτιοανατολικές επαρχίες της γειτονικές χώρες, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία αποτελεί θύλακα ειρήνης και σταθερότητας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η Μικρά Ασία αποτελεί ένα τείχος, το οποίο «αν καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια και Καύκασος».

Η Τουρκία, μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Συρίας, τοποθετώντας 10 στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας, όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και στο Ιράκ» επεσήμανε επιπλέον ο Erdogan.


Το τελευταίο διάστημα, Άγκυρα, Μόσχα και Τεχεράνη διεξάγουν εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί πολιτική λύση, η οποία θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην εμφύλια διαμάχη της Συρίας, χωρίς οι όποιες αποφάσεις τους ωστόσο να δεσμεύουν τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που έχουν βάλει τους δικούς τους όρους.

Η Τουρκία του Tayip Erdogan, γίνεται φανερό από τα λόγια του τούρκου ηγέτη, αναζητά ένα ηγεμονικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, που δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποκτήσει, όσο συνεχίζει να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Αμερικανική ηγεσία και επιπλέον αντιμετωπίζοντας την πλήρη οικονομική κατάρρευση.

Αυτή της η αδυναμία όμως, αποτελεί και το πιο επικίνδυνο όπλο στα χέρια του νέο – Οθωμανού ηγέτη, που δεν αποκλείεται να επιλέξει το δρόμο τη στρατιωτικής σύγκρουσης για να δημιουργήσει τις δικαιολογίες μιας αποτυχίας των σχεδίων του της «μεγάλης Τουρκίας» και επίρριψης των ευθυνών στους «κακούς γείτονες» και τους «άχρηστους συμμάχους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]