Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανθελληνικό παραλήρημα από τη Bild


«Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους από πάνω;»

Για μια ακόμα φορά ο γερμανικός τύπος απέδειξε το ανθελληνικό μένος του με αφορμή τις δηλώσεις Σολτς.

Μια αποστροφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα προκάλεσε αγανάκτηση ανάμεσα σε Γερμανούς πολιτικούς και σχολιαστές. Ο Όλαφ Σολτς είπε ότι κανείς δεν θέλει να εκμεταλλευτεί την ελληνική κρίση και ότι στόχος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι η επιστροφή των κερδών από την αγορά ελληνικών ομόλογων υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

«Με τέταρτο μνημόνιο ισοδυναμεί η παράταση αποπληρωμής δανείων»

Η λαϊκή εφημερίδα Bild επιγράφει σχετικό άρθρο με το ειρωνικό ερώτημα «Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους από πάνω;». Στην εφημερίδα καταθέτει την κριτική του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κλάους Πέτερ Βιλς.
«Το 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα κατήγγειλε όλες τις συμφωνίες. Γι αυτά τα χρόνια η Αθήνα δεν δικαιούται τίποτα. Έσοδα από τα προηγούμενα χρόνια επεστράφησαν όπως συμφωνήθηκε ή μπήκαν σε δεσμευμένους λογαριασμούς. Άλλα εμβάσματα στην Αθήνα και όχι ελαφρύνσεις στους γερμανούς φορολογούμενους δεν έχουν συμφωνηθεί»
τονίζει στην εφημερίδα ο Βιλς.


«Είναι απίστευτο» είναι και ο τίτλους αντίστοιχου σχολίου στην ίδια εφημερίδα. «Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να σκορπίσει δισεκατομμύρια, αλλά όχι στους γερμανούς φορολογούμενους που χρηματοδοτούν τεράστια κρατικά πλεονάσματα, αλλά στην Ελλάδα για άλλη μια φορά, δεν το χωρά ανθρώπου νους» υπογραμμίζει ο σχολιαστής της.
«Αυτήν τη φορά πρόκειται για έσοδα από τόκους, που η Μπούντεσμπανκ κατέγραψε, επειδή αγόρασε ελληνικά ομόλογα που βρίσκονταν στην κατηγορία των σκουπιδιών για να διασώσει την Ελλάδα. Δόθηκε σχετική υπόσχεση στην Αθήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις των δανειστών. Αλλά όλοι ξέρουν ότι η Αθήνα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από σχέδια για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και αναδόμηση του κρατικών υπηρεσιών. Μόνο οι πληρωμές από την Ευρώπη γίνονταν πάντα στην ώρα τους. Χαράς ευαγγέλια για το επόμενο κράτος που θα βρεθεί σε κρίση»,
καταλήγει ο σχολιαστής της.

Βέβαια οι Γερμανοί ξεχνούν ότι τα δάνεια που έδιναν αφειδώς οι γερμανικές τράπεζες στις ελληνικές, χρησιμοποιήθηκαν για να αγοράζονται γερμανικά προϊόντα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Μερσεντές και BMW, τα προϊόντα της Siemens και εκατοντάδες άλλα καταναλωτικά αγαθά που αγόραζαν οι Έλληνες κάνοντας πλουσιότερες τις γερμανικές βιομηχανίες ήταν πράγματι με τα δανεικά που μας έδιναν.
Οι Γερμανοί ξεχνούν ακόμα ότι η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο και στη κρίση που σοβεί 8 χρόνια τώρα επειδή οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες δεν ήθελαν να κουρέψουν τα δάνεια που είχαν δώσει προς εμάς με αποτέλεσμα να μεταβιβαστούν στο σύνολο των κρατών της Ευρωζώνης. Δηλαδή για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες η Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν ήδη 8 χρόνια ενώ θα είμαστε σε επιτροπεία μέχρι το 2060.
Παράλληλα ξεχνούν οι Γερμανοί ότι αυτό που είπε ο κύριος Σολτς έχει υπογραφεί από την ΕΕ και δικαιωματικά στην Ελλάδα πρέπει να επιστραφούν οι υπερβάλλοντες τόκοι.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung με το τίτλο «Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την Αθήνα» κάνει αναλυτική αναφορά στο θέμα δίνοντας στοιχεία για το από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα και φιλοξενεί δηλώσεις του Κρίστιαν Ντιρ, αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και εμπειρογνώμονα περί των δημοσιονομικών. «Πρόκειται για κουταμάρες» λέει χαρακτηριστικά για την εξαγγελία Σολτς.
«Οι τόκοι αποτελούν ρίσκο, δεν πρόκειται για αδικαιολόγητα έσοδα, όπως ισχύει ενδεχομένως για ένα στεγαστικό δάνειο ή για δάνεια εξωτερικού. Εξ άλλου η παράταση αποπληρωμής των δανείων ισοδυναμεί με τέταρτο πακέτο στήριξης».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]