Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «δια ταύτα» μετρά στις κάλπες


Του Τάσου Ευαγγελίου

Ουδείς, ακόμη και ο πιο εύπιστος, θεωρεί ότι το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα υπάρχει, καθώς δεν ήταν παρά μια ακόμη φαντασίωση που κατασκευάστηκε βασιζόμενη στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν, αλλά και στις εξαγγελίες περί κάθαρσης και πάταξης της διαφθοράς που είτε έμειναν λόγια του αέρα είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, μετατράπηκαν σε κυνήγι μαγισσών.

Ως εκ τούτου σκάνδαλα υπάρχουν και φυσικά είναι θετικό να αναδεικνύονται, πολύ δε περισσότερο όταν η σημερινή συγκυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, πολώνουν το πολιτικό κλίμα και επιδίδονται σε «δολοφονίες χαρακτήρων», συκοφαντίες, άκρατη σκανδαλολογία και φυσικά πόλεμο λάσπης.

Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί πολλά. Ο κάθε ένας μπορεί να ανατρέξει και να δεί ή να ακούσει τι έλεγαν και τι έκαναν και να διαπιστώσει όχι μόνο ιδίοις όμμασι αλλά και στην τσέπη του, στην καθημερινότητά του, τα αποτελέσματα των τρεισήμισι χρόνων διακυβέρνησης. Και ο κάθε ένας διαπιστώνει ότι τα περί ηθικού πλεονεκτήματος ήταν μια ακόμη αυταπάτη ένα αφήγημα που στήθηκε για να δικαιολογηθούν όλα όσα έχουν γίνει και γίνονται

Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πριν από αυτή τη συγκυβέρνηση ήταν καλύτερη. Και γνωρίζει ότι και η επόμενη θα είναι πολύ καλύτερη, παρότι θα κληθεί να κυβερνήσει σε κακές συνθήκες που έχουν ήδη δρομολογηθεί τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στα εθνικά θέματα.

Όμως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και οι πολίτες περιμένουν. Περιμένουν να μάθουν πως θα αλλάξει η ζωή τους. Όχι μέσα από φιέστες στο Ζάππειο ή αυτές που θα ακολουθήσουν προκειμένου να δοθεί η εντύπωση πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, αλλά από σαφείς ξεκάθαρες θέσεις. Από έναν προγραμματικό λόγο, που οι σημερινοί κυβερνώντες δεν διαθέτουν. Δεν μπορούν να αρθρώσουν διότι δεν έχουν κάποιο σχέδιο και δεν μπορούν να δημιουργήσουν, όπως φάνηκε και από το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» που επιστράφηκε από τους δανειστές ως απαράδεκτο.

Γι' αυτό επενδύουν στον πόλεμο των σκανδάλων. Εξυπηρετούνται εν αντιθέσει με τη Ν.Δ. που και σχέδιο διαθέτει και προγραμματικό λόγο εκφέρει, όπως προκύπτει και από τις περιοδείες τις οποίες πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Ο πολίτης θέλει να μάθει το... «δια ταύτα». Τι είναι αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση για να αλλάξει η καθημερινότητα, να βρεθούν δουλειές που σημαίνει να κινηθεί η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις, να σηκώσει κεφάλι μετά από τις απανωτές ήττες που έχει υποστεί και από την διαρκή υποτίμηση της νοημοσύνη του που επιχειρείται.

Σκάνδαλα υπήρξαν και υπάρχουν. Μικρά και μεγάλα. Αριστερό ή οποιοδήποτε άλλο πλεονέκτημα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο πρόθεση να λυθούν προβλήματα. Μικρά και μεγάλα. Και όποιος πείσει τους πολίτες δεν θα είναι απλά ο νικητής των εκλογών, θα είναι αυτός που θα αλλάξει πραγματικά σελίδα στη χώρα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]