Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν τους εξευτέλισε μόνο με έναν... αστερίσκο


Με «τσαμπουκά» η Άγκυρα πέρασε σκέτη την ονομασία «Μακεδονία» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Μείζον και αξεπέραστο θέμα δημιουργεί για την κυβέρνηση η αποδοχή χθες από το ΝΑΤΟ του τουρκικού «αστερίσκου» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στην Συμμαχία όπου η Άγκυρα απορρίπτει τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» και σημειώνει ότι δέχεται να υπογράψει την πρόσκληση με τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτό το κράτος των Σκοπίων να λέγεται σκέτο «Μακεδονία»

Το ζήτημα δεν είναι ότι ουδείς από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας δεν αντέδρασε, το ζήτημα είναι ότι δεν αντέδρασε η Ελλάδα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο defacto το όνομα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Αναγνώριση των Σκοπίων έστω από ένα μέλος, από μέρος των μελών της Συμμαχίας ως «Μακεδονία» σκέτο δημιουργεί νομικό προηγούμενο.

Έτσι έχουμε αποδοχή από την Ελλάδα της πρόσκλησης ένταξης ούτε καν της «Βόρειας Μακεδονίας» αλλά σκέτα «Μακεδονία» γιατί αν δεν το δεχόταν η Ελλάδα με αυτή την ονομασία όπως σημειώνει ο τουρκικός αστερίσκος, τότε θα αρνούνταν να δεχτεί την τουρκική ψήφο και την τουρκική υπογραφή.

Από την στιγμή που δέχεται την τουρκική ψήφο και υπογραφή στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων άρα δέχεται την τουρκική θέση και μπορεί εναλλακτικά να ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία» χωρίς καν το «φερετζέ» της λέξης «Βόρεια»

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ας αναζητήσουμε έργα! Το λόγια είναι ανήμπορα και ίσως πια περιττά για να εκφράσουν το μέγεθος της προδοσίας. Συντονισμός όλων επί το αναζητούμενο έργο. Μια νέα Φιλική Εταιρεία; Ίσως... Ένα νέο 1843; Παίζει... Ένας νέος ανένδοτος, γνήσιος αυτή τη φορά; Μπορεί... Ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός; Μακάρι...
    Αλλά βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της κατοχής και της προδοσίας είναι το να μην πάμε να ψηφίσουμε σαν στραβοί και σαν ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου , οτι και να ψηφιζει ενας σκλαβωμενος ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλαζει . Καθ'οτι οι εκλογες ΔΕΝ ελευθερωνουν .
      Εξ αλλου αυτοι που μετρουν τα κουκια τοποθετουν τον επομενο αρλεκινο .
      Αλλωστε ειναι φανερον οτι εαν με εκλογες θα ητο δυνατον να κτυπηθει το κατοχικο συστημα , οι κυνο-βουλευτικοι αληταραδες θα τις ειχαν καταργησει , φυσικα με εντολες των αληθινων κυβερνοντων τουτης της αμοιρης χωρας .

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Αλλά σε παρακαλώ να συγκρίνεις δύο αποτελέσματα, (επί του συνόλου των ψηφοφόρων).
      Θα αρκεστώ στα 3 πρώτα κόμματα και κατά αναλογία μπορεί να επεκταθεί ο συλλογισμός και στα άλλα.
      ΝΔ 39% ΣΥΡΙΖΑ 24% ΚΙΝΑΛ 12% Τώρα η δεύτερη εκδοχή:
      ΝΔ 19% ΣΥΡΙΖΑ 7% ΚΙΝΑΛ 6%
      Οι απώλειες από τα τρία πρώτα κόμματα, δεν έχουν πάει σε άλλα της Βουλής, (όλα έχουν χάσει ψήφους), αλλά έχει πάει κυρίως σε αποχή και άλλα μικρά κόμματα εκτός βουλής, με ελεγμένο πατριωτισμό:π.χ. Κοινωνία (Καποδίστριας) και ίσως το κόμμα του στρατηγού Αϋφαντή. Από τα άλλα όσα υπάρχουν ή θα υπάρξουν άμεσα εγώ δεν εμπιστεύομαι κανένα.

      Έχουμε τρόπο να κάνουμε το κατεστημένο να καταρρεύσει πριν από τις εκλογές; Αν έχουμε και πραγματοποιηθεί, τότε η άποψη σου έχει εκπληρωθεί. Αν όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον ας το αδυνατίσουμε . Και σου κάνω την εξής ερώτηση: ίδια θα είναι η δύναμη του κατεστημένου στην πρώτη και δεύτερη περίπτωση εκλογικών ποσοστών;
      Αν λοιπόν ακόμα δεν μπορούμε να νικήσουμε το κατεστημένο της Ελλάδος που έχει κατσικωθεί στη ράχη μας και μας ρουφάει τη ζωή μας, τουλάχιστον ας το αδυνατίσουμε.
      Έχουν βέβαια αυτοί τον τρόπο να επιβιώσουν, θα συμπράξουν 3-4 μαζί. Σιγά τις διαφορές στα προγράμματα και τις ιδεολογίες! Υπηρέτες του κατεστημένου είναι όλοι;ποιο το πρόβλημά τους; Δικό μας είναι το πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να το λύσουμε για να ζήσουμε ως άτομα και ως Έθνος.

      Διαγραφή
    3. Σωστα ολα αυτα που λες , ομως το ζητουμενο ειναι να ελευθερωθουμε και οχι να κανουμε τους προδοτες λιγο αδυναμους .
      Αλλωστε δεν εμεινε και πολυ χρονος .
      Πρεπει λοιπον παντως κοστου , οσο αιμα και να χρειαστει να δωσουμε σαν λαος , να λευτερωθυουμε .
      Διοτι εστω και ψηφισουμε αυτα τα κομματα που λες , αληθεια πιστευεις οτι το καθεστως θα παραδωσει τα οπλα του ;
      Εγω πιστευω οτι θα προκαλεσουν τετοιες ταραχες που στο τελος θα μεινουν μονον σταχτες .
      Μας εριξαν σε βαθυ ξεροπηγαδο και μονον εαν ματωσουμε θα καταφερουμε να βγουμε . Οι εκλογες ειναι μια ακομη νομιμοποιηση ωστε να συνεχισουν την Εθνοκτονια -γενοκτονια που συντελουν ακολουθωντας τις εντολες των κατακτητων .
      Η ολιγαρχικη κοινοβουλευτικη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα . Ολος ο κοσμος τοτε θα αναγκασθει να παραδεχθει οτι οι υπογραφες των προδοτων δεν εχουν καμμια ισχυ και δεν αποτελουν σε καμμια περιπτωση συνεχεια κρατους .

      Αυτη ειναι η θεση μου αποτην δεκαετια του '90 και δοξα τω Θεω , εχω καθαρη την συνειδηση μου διοτι ψηφισα μονον μια φορα στην ζωη μου . Μακαρι να γνωριζα πριν ψηφισω για να μην ειχα νομιμοποιησει κανεναν κυνο-βουλευτικο ελληνοφωνο , δωσιλογο , απαταιωνα , αεργο και ανθελληνα διοτι ΟΛΟΙ τους εκει μεσα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ ενα απο αυτα.

      Και τελευταιο , ναχουμε κατα νου , οτι ουδεις μπαινει στην φωλια των δωσιλογων ( γνωστη και σαν Ελληνικο κοινοβουλιο ) εαν πρωτα δεν αρνηθει πιστη και Πατριδα . Οχι απαραιτητως και τα δυο ταυτοχρονως .

      Αυτη ειναι εν ολιγης η γνωμη μου και την αποκτησα ασχολουμενος παρα πολυ με τα πολιτικα δρωμενα απο πολυ μικρη ηλικια , πειθουμενος στις νουθεσιες των Σοφων μας .



      Διαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου13 Ιουλίου 2018 στις 1:28 μ.μ.

    Έχει να πέσει πολύ γέλιο, αν μερικοί κορυφαίοι νομικοί της χώρας αποκτήσουν ελληνική συνείδηση. Πέντε-έξι έχουν και το δείχνουν έμπρακτα, αλλά τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι; Χρειάζεται να μπουν και άλλοι στον αγώνα. Και έχει να πέσει γέλιο και να γελάσει το πονεμένο χειλάκι των γνησίων Ελλήνων, επειδή το ΝΑΤΟ κατ' απαίτηση του Ερντογάν, ακύρωσε ήδη τη συνθήκη Κοτζιά-Ντιμιτρόφ!!
    Η συνθήκη αυτή σε κάποιο άρθρο της αναφέρει (δεν έχω χρόνο να ψάξω τώρα ποιο είναι αυτό, θα στείλω συμπληρωματικό σχόλιο αργότερα) ότι αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και ότι, αν αθετηθεί ένας όρος, ακυρώνεται (καταπίπτει) ολόκληρη.
    Ε, λοιπόν, το ΝΑΤΟ, αθετώντας το άρθρο που καθορίζει τα της ονομασίας των Σκοπίων και μεταβάλλοντας το όνομα από "Βόρεια Μακεδονία" σε σκέτο "Μακεδονία", κατά την ταπεινή μου άποψη, ακύρωσε de facto (στην πράξη) ολόκληρη την επαίσχυντη για την Ελλάδα συνθήκη των Κοτζιά-Ντιμιτρόφ. με εξαιρετικό νομικό δεδομένο ότι τη de facto κατάργηση (ακύρωση) της συνθήκης τη δέχτηκαν και οι υπεύθυνοι για τη συνθήκη αυτή οι Τσίπρας, Ζάεφ και Καμμένος. Και οι τρεις αυτοί ήσαν παρόντες και εν τη παρουσία τους έγινε η ακύρωση , χωρίς όλοι αυτοί να αντιδράσουν. Ούτε μία λέξη δεν είπαν, έστω σαν ένσταση, ότι άλλα λέει η συνθήκη!!!!
    Το θέμα είναι τώρα αν οι κορυφαίοι Νομικοί μας θελήσουν να το παλέψουν μέχρι τα όρια, που αγγίζουν και το ΝΑΤΟ;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σέρβερ της Singular Logic,που πολλά χρόνια τώρα,βγάζει τα αποτελέσματα των εκλογών ,είναι στις Η.Π.Α.,με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.Ενδιαφέρον έχει και ποιοί είναι ιδιοκτήτες.Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου13 Ιουλίου 2018 στις 8:53 μ.μ.

    Με κάποια μικρή καθυστέρηση, δίνω τα άρθρα που παραβιάστηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και καθιστούν στην πράξη άκυρη τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ. Επειδή η πλήρης απάντηση ήταν αρκετά μεγάλη, ανάρτησα μόλις ένα άρθρο στο Δες το Όλον.gr ώστε ο αναγνώστης, ο οποίος θα ήθελε, να μπορεί να δει τα άρθρα της κατάπτυστης συμφωνίας που δεν τηρήθηκαν κατά την έναρξη των ενταξιακών στο ΝΑΤΟ και αφορούν το όνομα της πΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία”. Με την αναίσχυντη “σιωπηρή” συναίνεση (Ο σιωπών δοκεί συναινείν) των Τσίπρα και Καμμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]