Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στήνουν απλή αναλογική για τις επόμενες εθνικές εκλογές


Μια δήλωση που ουσιαστικά παραπέμπει ευθέως σε διάθεση της κυβέρνησης να ξαναφέρει την απλή αναλογική, ώστε αυτή να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές (και όχι από τις μεθεπόμενες, όπως έχει ήδη νομοθετηθεί) έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ουσιαστικά, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε εμμέσως το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση, εάν αποφασίσει να επαναφέρει στη Βουλή την αλλαγή του εκλογικού νόμου, μήπως και συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 200 βουλευτών που απαιτείται για την εφαρμογή της απλής αναλογικής από την επόμενη εκλογική μάχη.

Συγκεκριμένα, μετά την παρέμβαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά ο κ. Βερναρδάκης υπενθύμισε αρχικά ότι το 2016 η ΔΗΣΥ δεν ψήφισε την απλή αναλογική, «γιατί εμείς δεν είχαμε φέρει την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών!»

Και συνέχισε το σκεπτικό του, μέσω του οποίο άνοιξε ουσιαστικά ζήτημα νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου: «Η πρόκληση για το ΚΙΝΑΛ είναι αν θα αλλάξει τη στάση του στον εκλογικό νόμο. Αν δεν το κάνει πέραν των προσχηματικών λόγων και των βερμπαλισμών, θα επιβεβαιώσει ότι είναι πολιτική ουρά της πιο σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης παράταξης, της Νέα Δημοκρατία».


Αλέξανδρος Διαμάντης
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]