Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Τουρκία επαναφέρει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη


Έντονη κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στην Ελλάδα με αφορμή τη μη αναγνώριση από τη χώρα μας της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ενώ έθεσε για άλλη μια φορά ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από τις σχετικές ενέργειες της εν λόγω Ένωσης έκρινε ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι από τη χώρα μας και κάλεσε την Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, η απόφαση του δικαστηρίου καταδεικνύει πως το νομοθέτημα που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή δεν επαρκεί» για να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα της Ένωσης.

Ταυτόχρονα καλεί την Ελλάδα να καταγράψει τις ΜΚΟ της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις και να προβεί σε ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]