Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Πολιτικοί γίγαντες” και “πολιτικοί νάνοι”


Του Νίκου Καραγιαννακίδη

Τον “πολιτικό γίγαντα” από τον “πολιτικό νάνο” τον κάνει ο τρόπος προσέγγισης του… μέλλοντος. Ο πρώτος έχει όραμα και αναλύει τα πράγματα προσδιορίζοντας τη θέση του και το όραμά του θετικά. Ο δεύτερος -αντιθέτως- προσδιορίζει τη δική του θέση… αποφατικά, διότι προφανώς τον ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας και τίποτε παραπάνω. Στη χώρα μας υπήρξαν “πολιτικοί γίγαντες” και αντίστοιχα και “πολιτικοί νάνοι”.

Ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προσδιορίσει την ιδεολογία της χώρας και του κόμματός του θετικά (ανήκωμεν εις την δύσιν, αποκατάσταση δημοκρατίας, φιλελεύθερη οικονομία, πίστη στις παραδόσεις και τους θεσμούς, είσοδος σε ΝΑΤΟ και ΕΟΚ), ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, προφανώς απογυμνωμένοι πολιτικής ιδεολογίας μιλούσαν αποφατικά (δεν ανήκουμε ούτε στην ανατολή ούτε στην δύση – που τότε ανήκουμε;- έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε χούντα – τί ησαστε τότε;). Κύρια αναφορά του ΠΑΣΟΚ και των “αυλικών” του Ανδρέα ήταν η περίοδος της Χούντας. Αφού δεν είμαστε χούντα είμαστε καλοί κι όλα… επιτρέπονται. Έτσι, ο λαός και η χώρα πήραν την κατιούσα, κι όταν κινδύνευε να αποκαλυφθεί αυτή η παρακμή ξεκινούσαν οι αντιφασιστικές κορώνες και οι αναφορές στον Γέρο της Δημοκρατίας και στο ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Ποιος δεν θυμάται τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να “ξυπνήσει” την κοινωνία (σ.σ. σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε), η οποία όμως, στην πλειοψηφία της τον αφόρισε με αμφιβόλου ποιότητας αστεία «ο γκαντέμης» κ.λπ. που από τότε φύτευαν στην κοινωνία «λάκηδες», οι οποίοι και φρόντισαν να την συντηρούν στην παρακμή της. Η αποφατική προσέγγιση των πραγμάτων γνώρισε την αποθέωσή της από τρεις ακόμη πολιτικούς. Τον “ΓΑΠ” που έλεγε δεν είμαστε μεγάλη χώρα, δεν έχουμε χρήματα, δεν μπορούμε να δανειστούμε, δεν μπορούμε μόνοι μας, κι έτσι μας φόρεσε το ΔΝΤ (ναι την Δύση, στην οποία ο προγονός του έλεγε ότι δεν ανήκουμε, αλλά στην σκληρή κι απάνθρωπη μορφή της).

Και… φυσικά τον Τσίπρα και τον Καμένο, οι οποίοι όχι μόνον θεωρούνται πλέον “πολιτικοί νάνοι” αλλά “πολιτικός υπόκοσμος”. Λέγεται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε και προσπάθησε να κάνει πράγματα που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Λάθος, μέγα λάθος. Ο άνθρωπος είπε και προσπάθησε να κάνει αυτά που ήδη γίνονταν στις ΗΠΑ και σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και προσπάθησε να βάλει την χώρα στην τροχιά πόυ έπαιρνε τότε ο πλανήτης. Αντίστοιχη προσπάθεια υπήρξε και από τον Σαμαρά την περίοδο 2012 – 2015 με ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Δυστυχώς, ο Ελληνικός λαός επέλεξε τότε τα ψέματα του Ανδρέα και τώρα την… “ταφόπλακα” του Τσίπρα που αγωνίζεται να βάλει για πάντα! Γιατί; Μα φυσικά για να κρύψει το πόσο “λίγος και μικρός” αποδείχθηκε τόσος αυτός όσο και η “πολιτική” του. Στο χέρι των Ελλήνων είναι -κι αυτή τη φορά- να σταματήσουμε την κοροιδια, την παρακμή και την απαξίωση της πατρίδας μας σε όλον τον κόσμο…

The President


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]