Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για την... ιθαγένεια!


Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 
για τις καθυστερήσεις στην απόδοση ιθαγένειας

Για τις καθυστερήσεις στην απόδοση ιθαγένειας, απευθύνουν ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον υπογράφοντα τον Κώστα Δουζίνα.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι εξακολουθούν να υφίστανται γραφειοκρατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα δικαιούχοι ελληνικής ιθαγένειας να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο «μεταίχμιο», χωρίς να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους αντιστοιχούν.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι καθυστερούν να εξεταστούν οι αιτήσεις με αποτέλεσμα να μην προχωρά ούτε η εφαρμογή του σημαντικού νομικού πλαισίου που θεσμοθετήθηκε το 2015 για την απόδοση ιθαγένειας στη λεγόμενη «δεύτερη γενιά» μεταναστών, λόγω γέννησης ή και φοίτησης στη Ελλάδα.

Ειδικότερα, για τη «δεύτερη γενιά», οι βουλευτές αναφέρουν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι λανθασμένες ληξιαρχικές πράξεις, οι οποίες προκειμένου να διορθωθούν πρέπει να περάσουν από δικαστική διαδικασία ενώ όσον αφορά στην πολιτογράφηση τα προβλήματα σχετίζονται με την υποστελέχωση υπηρεσιών και την γραφειοκρατία.

Οι βουλευτές δεν παραγνωρίζουν ότι το υπουργείο έχει κάνει βήματα, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την έκδοση των απαιτούμενων εγκυκλίων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, σημειώνουν όμως ότι πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα παραμένουν και γι' αυτό ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, ζητούν να ενημερωθούν γιατί σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται διπλή κατάθεση δικαιολογητικών, γιατί δεν δημιουργούνται ηλεκτρονικές πλατφόρμες και πώς θα βελτιωθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έχουν τον καημό τους και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να κάνουν σωρηδόν ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών μπας και διασωθούν πολιτικά από ποσοστά εποχής Αλαβάνου 4%. Να τα βλέπουν αυτά οι Έλληνες για να καταλαβαίνουν ποιοι έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να καταστρέψουν αυτή την χώρα για να βρούν τα ψηφαλάκια που τους χρειάζονται, ποιοι είναι οι στυγνοί καιροσκόποι και πολιτικοί τοιχοδιώκτες για να εξυπηρετήσουν το πρόσκαιρο μικροκομματικό τους συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου ολα τα κυνο-βουλευτικα παρταλια ψηφισαν για να δωθει η Ιθαγενεια σε καθε διποδο που ηλθε στην ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ Πατριδα μας . Ακομη και οι Χρυσαυγητες πηγαν στην Πακιστανικη πρεσβεια και καλως ορισαν τους λαθρεποικους .
      Ας μην ξεχναμε οτι ΟΛΟΙ οσοι παραμενουν στο κατοχικο δωσοβουλιο και ας μην υπογραφουν , ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ αυτους που υπογραφουν απλα με την παρουσια τους .
      Πρεπει επιτελους να καταλαβουν οι σκλαβωμενοι νεοραγιαδες , οτι με αυτο το κυνο-βουλευτικο κατοχικο καθεστως ΔΕΝ υπαρχει σωτηρια .
      Εαν δεν τα αλλαξουμε ΟΛΑ , θα αλλαξουν τους Ελληνογενεις κατοικους του τωρινου Ελλαδισταν και πρωην Ελλαδος .
      Οι συριζαιοι απλα τοποθετουν την ταφοπετρα . ΕΝΟΧΟΙ ειναι ΟΛΟΙ τους οι προηγουμενοι που εσκαψαν αργα και μεθοδικα τον ταφο μας .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]