Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η νέα συμπλοκή Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια και το πραξικόπημα - οπερέτα


Μας είπαν, ότι με την -κατάπτυστη, να μη ξεχνιόμαστε- συμφωνία των Πρεσπών, τίθενται οι βάσεις για ειρήνευση της περιοχής. Τα πρώτα μηνύματα ήρθαν ήδη. Στην πόλη Ντεμπάρ (ελληνική Δίβρη), είχαμε κι άλλη συμπλοκή Σλάβων και Αλβανών, με τραυματίες και συλλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αρχές αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στην καταγωγή των εμπλεκομένων, ως μια προσπάθεια, αντιμετώπισης της εθνοτικής αντιπαράθεσης. Αν κρύβουμε δηλαδή, το πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μένω στα Σκόπια. Συγκρούσεις δεν έχουμε μόνον μεταξύ των εθνοτήτων, αλλά και ανάμεσα στις Εκκλησίες. Το φιλορωσικό κόμμα των Σκοπίων, "Μοναδική Μακεδονία", επιτίθεται κατά του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Γιοβάν ή Ιωάννη Β΄ (Βρανισκόφσκι) χαρακτηρίζοντας τον ως "πράκτορα γειτονικής χώρας". Λένε, μεταξύ άλλων:
«Επιπλέον, δεν μιλάμε για κανέναν άλλον, παρά έναν σχισματικό και κατάσκοπο γειτονικής υπηρεσίας πληροφοριών, που λειτουργεί για να καταστρέψει το μακεδονικό έθνος και την εκκλησία», 
αναφέρει η… Μοναδική Μακεδονία.
[Ως γειτονική χώρα αναφέρεται μάλλον στην Σερβία, επειδή η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας του Γιοβάν, ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας].

Έτοιμη πολιτιστικά η Τουρκία για την Ε.Ε. Μαθήτριες από τα Κατεχόμενα της Κύπρου που πάνε "πολιτιστικό ταξίδι" σε κατασκηνώσεις στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τους συνοδούς καθηγητές, να μη πάρουν μαζί τους σορτσάκια και κορμάκια. Ως λόγος προβλήθηκε ότι σε περασμένη επίσκεψη "υπήρξαν προβλήματα". [Και γιατί δεν πάνε με την μπούρκα;]
Απορία: Γιατί αυτοκτονούν σε συντριπτική πλειονότητα μόνον οι άνδρες;

Άσχετο: Είπε ο κομμουνιστής λογοτέχνης Μενέλαος Λουντέμης…
«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέμματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ’λεγαν».
Μια θλιβερή πρωτιά, που δείχνει το πόσο ανεξέλεγκτα κινούνται οι αναρχικοί, δίνει στην Ελλάδα η Europol, καθώς στην έκθεσή της για τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα σε σύνολο 27 επιθέσεων που καταγράφηκαν για το 2017, οχτώ έγιναν στην Ελλάδα και από επτά σε Ιταλία και Ισπανία.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, που παρουσίασε η Καθημερινή,
«οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα διατηρούν ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό».
Ο τουρκόψυχος Τύπος της Θράκης, δημοσιεύει ότι σε όλα τα τζαμιά έγιναν προσευχές για τους "μάρτυρες" του πραξικοπήματος-οπερέτα στην Τουρκία. Αυτό που λέει πως έγινε σε όλα τα τζαμιά της Θράκης είναι ψέμα, επειδή σε τζαμιά του νομού Ροδόπης δεν έγινε επιμνημόσυνη δέηση, και φυσικά σίγουρα δεν έγινε στα ελεγχόμενα από τον νόμιμο μουφτή τζαμιά.

Αλλά, όλι αυτοί ψευδομουφτήδες, βουλευτές, δημοσιογράφοι κ.α. πού ήταν την νύχτα της 15.7.2016;
Γιατί κανείς από αυτούς δεν είχε βγάλει κιχ όλη την νύχτα και περίμεναν να δουν ποιος θα είναι ο νικητής;

Σάλος δημιουργήθηκε με μια 80χρονη βορειοηπειρώτισσα, που την εμπόδισε με βία η αλβανική Αστυνομία να βγάλει μεροκάματο στη Χιμάρα. Έξαλλη, έπιασε ένα τσεκούρι και κουτσαίνοντας έφθασε στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας από τον διοικητή να μάθει γιατί την εμποδίζουν να εργαστεί.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της:
«Ντροπή δεν έχεις; Τι θα γινόταν εάν αυτά τα κάνανε στη μάνα σου; Δεν μας αφήνετε να δουλέψουμε και μας χτυπάτε. Οι Χιμαριώτισσες θα σταματήσουν τους κλέφτες και τους ληστές των περιουσιών μας».
Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]