Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουρτς: Στόχος της αυστριακής προεδρίας να διατηρηθούν η ασφάλεια και η ευημερία


Να είναι και στο μέλλον "αυτονόητα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία, προσδιόρισε ως "μεγάλο στόχο" της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, παρουσιάζοντας σήμερα στην αυστριακή Βουλή στη Βιέννη τις προτεραιότητες της Προεδρίας που αρχίζει την 1η Ιουλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όπως σημείωσε, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι σημαντική, γι αυτό και θα υπάρξει μία "σαφής εστίαση" στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και είναι αναγκαίο για την εσωτερική ασφάλεια να γνωρίζει κανείς "ποιος επιτρέπεται να μεταναστεύσει και ποιος όχι", όπως επίσης είναι σημαντικό "να αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και όχι οι διακινητές για το ποιος έρχεται στην Ευρώπη".

Κατά την άποψή του, η "προστασία" σε σχέση με την διασφάλιση της ευημερίας εντός της ΕΕ, είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα, προς τούτο "θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί".

Αυτό, όπως παρατήρησε, αφορά την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, καθώς επίσης τις φορολογικές δικαιοδοσίες, όπως την φορολόγηση "γιγάντων του διαδικτύου", και επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση στα ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, για να παραμείνει και στο μέλλον η ΕΕ ο τόπος όπου συντελούνται εξελίξεις.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ως ένα ακόμη σημείο, την "εστίαση στη γειτονια", καθώς, όπως είπε, μόνον όταν η υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στη γειτονιά αυτές μπορούν είναι δυνατές και στην ΕΕ, και προς τούτο η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ - του συγκυβερνώντος με το Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων - θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην περαιτέρω προσέγγιση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ.

Από την πλευρά τους, τα τρία κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης - το Σοσιαλδημοκρατικού, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ και η"Λίστα Πιλτς" -- προειδοποιώντας τον Κουρτς να μην διχάσει την Ευρώπη, άσκησαν έντονη κριτική στην εξαγγελία που έκανε ο Αυστριακός καγκελάριος κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, για τη δημιουργία ενός "'Αξονα των προθύμων", ανάμεσα σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία, στο θέμα της μετανάστευσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]