Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, η Μακεδονία θα μας σώσει...


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ήταν ο Ίωνας Δραγούμης που είχε πει το περίφημο: «Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώση…». Και πραγματικά, με τα όσα σήμερα βιώνουμε, τα λόγια αυτού του εξαίρετου Έλληνα στοχαστή, τείνουν να επαληθευθούν στον απόλυτο βαθμό.

Η Μακεδονία μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε τα σχέδια εκείνων που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα. Αφού κατάφεραν να μας πτωχεύσουν, προχωρούν στο επόμενο βήμα τους, να μας εξευτελίσουν και στη συνέχεια να μας διαμελίσουν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι Ούνοι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους που μόνο οικονομικές δεν είναι. Είναι ανάγκες επιβολής και επίδειξης ισχύος, υφαρπαγής ενεργειακού πλούτου και γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής θέσης.

Κυρίως, όμως, αυτό που βιώνουμε σήμερα, είναι μία θρασύδειλη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με κύριο σκοπό τον εξευτελισμό του Ελληνισμού, του Ελληνικού Έθνους και της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, όμως, σε ένα άλλο «θέατρο επιχειρήσεων», υλοποιείται ένας άλλος αδυσώπητος πόλεμος κατά της πίστης μας, της Ορθοδοξίας, αφού αυτή αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες (τον βασικότερο) ύπαρξης αυτής της χώρας.

Στον πολυμέτωπο αυτό πόλεμο κατά των Ελλήνων και του Ελληνισμού, βρέθηκαν πρόθυμοι (όπως πάντα) να ταυτιστούν με τα συμφέροντα εκείνα που αποσκοπούν στην απαξίωση, στην αποδόμηση και τελικά στην ισοπέδωση του Ελληνισμού και της Ελλάδας. Όμως, τόσα αυτές οι πρόθυμες (εφιαλτικές) προσωπικότητες», όσο και οι εντολείς τους δίνουν ισχυρή λαβή σε όλους εμάς να κατανοήσουμε το τι πραγματικά συμβαίνει και να κινηθούμε κατά το ρηθέν από τον Ίωνα Δραγούμη, κινούμενοι μαζικά υπέρ της Μακεδονίας, υπέρ του Ελληνισμού και της Ελλάδας.

Θα είναι πραγματικός όλεθρος η εκ μέρους μας «ανταποδοτική» κίνηση συσπείρωσης έναντι εκείνων που σήμερα λοιδορούν την λογική, που αποδομούν την ιστορία και εμπαίζουν κάθε έννοια δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Δεν έχουν κατανοήσει οι προτεσταντικώς σκεπτόμενοι πως βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να αντιπαρατεθούν με την τρέλα και (κυρίως) την πίστη του Έλληνα. Επαναλαμβάνουν σήμερα τα δικά τους λάθη του παρελθόντος χωρίς να έχουν διδαχθεί τίποτε από την Ιστορία, στη διάρκεια της οποίας βυσοδόμησαν κατ’ επανάληψη κατά της ανθρωπότητας.

Κάθε μεγάλη κρίση αποτελεί τεράστια ευκαιρία για εκείνους που αντιλαμβάνονται τα πραγματικά αίτια, τους στόχους και τους σκοπούς της κρίσης. Γιατί, όσοι αντιληφθούν το «παιχνίδι» μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα, χωρίς να χρειαστεί να προδώσουν την ιδεολογία, τα ιδανικά, τις αξίες τους (και την πίστη τους).
Σε αυτό ακριβώς το σημείο μας έχει φέρει σήμερα η Μακεδονία και η αναιτιολόγητη βιασύνη των (εθνομηδενιστών και άθεων) κυβερνώντων που χρησιμοποιούν κενά του Συντάγματος για να βάλλουν κατά της ίδιας της χώρας που υποτίθεται πως κυβερνούν.

Αυτή είναι η δική μας -τεράστια σε μέγεθος ευκαιρία- να καταστρέψουμε τους σχεδιασμούς εκείνων των «ισχυρών» (και των εδώ μαριονεττών τους) που εκτελούν δι εκπροσώπων μια επιχείρηση που ελάττω απέχει από το να χαρακτηριστεί στρατιωτικού τύπου, με συντονισμένες και εκτεταμένες ψυχολογικού τύπου επιχειρήσεις.
Το ζήτημα, λοιπόν, που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι στο εάν ο αντίπαλος είναι εντός ή εκτός των τειχών, αλλά στο να κατανοήσουμε το πλέον τραγικό όλων: Ο αντίπαλος είμαστε εμείς οι ίδιοι, αφού αρνούμαστε να αντιληφθούμε το μέγεθος της δύναμης που έχουμε συναθροιζόμενοι και συντεταγμένοι, υπέρ της Μακεδονίας, υπέρ Πατρίδας και Πίστεως... Υπέρ όλων εκείνων που αποτελούν τα υλικά δημιουργίας και ύπαρξής μας.

Και είναι, πραγματικά, λάθος να λέμε πως "η Μακεδονία είναι Ελληνική" κι αυτό επειδή το σωστό είναι πως "η Μακεδονία είναι Ελλάδα". Και κανείς δεν μπορεί να πάρει ή να δώσει οτιδήποτε από την Μακεδονία (άρα και την Ελλάδα), χωρίς να έχει συνέπειες. Το ίδιο ισχύει και για τη Θράκη και το Καστελλόριζο και κάθε τμήμα της Ελληνικής γης. Ιδιαίτερα όταν ανοίγονται πλέον διάπλατα ζητήματα (για εθνικά ευαίσθητους γεωγραφικούς χώρους της Ελλάδας) από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που με περισσή σοβαρότητα δήλωσε για τα Σκόπια το "δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό".

Ναι, "η Μακεδονία θα μας σώσει", γιατί λόγω αυτής πέφτουν οι μάσκες όλων, αποκαλύπτονται σχεδιασμοί που μέχρι πρότινος διαψεύδονταν από όλους τους εμπλεκόμενους.
Ναι, "η Μακεδονία θα μας σώσει", γιατί εξαιτίας της μπορούμε όλοι μας να κατανοήσουμε το μέγεθος του δοσιλογισμού και των εθνικών κινδύνων που εμφανίζονται στον χρονικό ορίζοντα.
Ναι, "η Μακεδονία θα μας σώσει", γιατί τώρα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε τι του ετοιμάζουν οι "εκλεκτοί" και οι "δημοκράτες".

Άλλο τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε, εάν δεν θέλουμε να γίνουμε περίγελως και υποχείρια των "ισχυρών" που εποφθαλμιούν την πατρίδα μας.
Η μόνη προϋπόθεση είναι να θέλουμε πραγματικά να σωθούμε και να είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να αγωνιστούμε...

ΥΓ: Είμαστε εδώ, στη δίνη των Καιρών κι έχουμε ένα χρέος. Το ίδιο χρέος που κρατά από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Το ίδιο καθήκον που μας καλεί να ξανακρατήσουμε (ναι, σ’ εμάς τους εκφυλισμένους, ανάξιους κι αμνησιακούς έλαχε ο κλήρος) Θερμοπύλες. Επειδή, κι αν είναι όλα γύρω μας ζοφερά και δυσοίωνα, όμως «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Και επειδή ακόμη πολύ απλά «χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ’ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Και αυτό το χρέος είναι πραγματικά τιτάνιο… (από τον καλό φίλο Νεκτάριο)



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τσίπρα και Κοτζιά πείτε αλεύρι, ο Θύμιος Παπανικολάου από το ΡΕΣΑΛΤΟ.gr σας γυρεύει. Και δυστυχώς για σας δεν μπορείτε να τον χαρακτηρίσετε ακροδεξιό, έμπορο πατριωτισμού ή φασίστα! Λέει:

    "...Η ιμπεριαλιστική διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα (το «σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο ήταν πιλότος), η οποία πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αλλαγής των δικών της συνόρων στο Αιγαίο, στο Βόρειο-Ανατολικό και Βόρειο-Δυτικό ηπειρωτικό της τμήμα.

    ...Πώς είναι δυνατόν σε μια εποχή που τα υπερεθνικά μονοπώλια υπονομεύουν την ύπαρξη των εθνικών κρατών και επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό της παγκόσμιας αγοράς να δημιουργούνται καινούρια κράτη;

    ...Αυτή η αντίφαση εύκολα μας οδηγεί σε τούτο: Ότι αυτά τα κράτη δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα εθνικά κράτη της καπιταλιστικής συγκρότησης. Τα εθνικά κράτη στηριζόντουσαν πάνω σε μια εθνική αστική τάξη. Τα καινούρια κράτη που δημιουργούνται είναι κράτη χωρίς τάξη. Είναι προτεκτοράτα του πλανητικού κεφαλαίου, μαφιόζικοι μηχανισμοί-γρανάζια του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κράτους. Και μέσα σε τέτοια προτεκτοράτα της πιο ασύλληπτης ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και κτηνωδίας κανένα δικαίωμα των πολιτών (ούτε καμιάς μειονότητας) μπορεί να υπάρξει.

    Όλοι λοιπόν αυτοί που κουδουνίζουν δημοκρατικές φράσεις περί αυτονομίας των εθνοτήτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν αντιλαμβάνονται (δεν θέλουν να αντιληφτούν) ότι οι φράσεις αυτές δεν είναι απλώς ήχοι χωρίς περιεχόμενο, αλλά και αντιδραστικά οχήματα για τη διάλυση των υφιστάμενων «ενιαίων κοινωνιών» (εθνικών κρατών) και τον αλληλοσπαραγμό των λαών.

    Η επίκληση στα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την «εθνική αυτοδιάθεση» αποτελεί σήμερα τη μεγάλη απάτη της Νέας Τάξης, τον ιδεολογικό εκείνο μύθο (με σημαιοφόρους κάποιους αξιοθρήνητους «αριστερούς» και «αριστεριστές») που προλειαίνει το έδαφος για το νεοταξικό Μεσαίωνα.

    Αυτό που επιδιώκεται είναι ο διαμελισμός (με λάβαρα τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις εθνότητες και τις μειονότητες) των εθνικών κρατών και η δημιουργία μεσαιωνικών δουκάτων: Μια ασύλληπτη ιστορική οπισθοδρόμηση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]