Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για κατασκοπία καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο


Ποινές φυλάκισης 18 μηνών για απλή κατασκοπία σε βαθμό πλημμελήματος επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, σε δυο Τσέχους, που τον Σεπτέμβριο του 2012 συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο.

Πρωτόδικα το δικαστήριο τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα.

Οι δυο Τσέχοι είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο. Τόσο πρωτόδικα όσο και στη σημερινή Εφετειακή διαδικασία οι Τσέχοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Δηλώνοντας ότι εργαζόταν ως προγραμματιστές στην εταιρεία Bohemia Interactive και με αυτή την ιδιότητα είχαν συμμετάσχει στη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης με επωνυμία «ARMA 3», που εκτυλίσσεται στη Λήμνο.

Στο νησί όπως δήλωσαν απολογούμενοι βρέθηκαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των δεδομένων του βραβευμένου παιχνιδιού που είχαν δημιουργήσει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πλήρωσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι όμως. Χώρα για κλάματα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]