Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης


Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Ελληνες και ένας Αλβανός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φέρεται να είναι μέλη του χώρου.

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, προέκυψε ότι ο Γιαγτζόγλου χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό τραπέζης σε υποκατάστημα της Αθήνας. Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι στο λογαριασμό κατέθεταν μικρά χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας του Γιαγτζόγλου

Με αυτή την πλαστή ταυτότητα ο Γιαγτζόγλου είχε ανοίξει λογαριασμό στην WESTERN UNION:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «Παναγιωτόπουλος Χρήστος», όνομα πατρός «Νικόλαος», όνομα μητρός «Μαρία», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «Αμαρούσιο Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».



Η έρευνα στην κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κ. Γιαγτζόγλου αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψής του.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες δεν έχουν ποτέ απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις που δεν σχετίζονται με τρομοκρατική δράση (κατοχή ναρκωτικών) .

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα και αύριο στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με το γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]